Health

Fit at home

Het is februari. Behalve dat dit een koude en winterse maand is, is het ook de maand waarin veel mensen het niet meer kunnen volhouden om aan hun goede voornemens te blijven werken. Vaak blijven alleen de echte die-hards en de mensen die het ècht willen en nodig hebben, over.

Je hoeft de deur niet uit

Wij zijn van mening dat je niet persé de kou hoeft te trotseren om naar de sportschool te gaan. Je kunt natuurlijk ook gewoon sportief en fanatiek thuis aan de slag. Kort en krachtig op je eigen intensiteit en op je eigen snelheid. Dus om je te blijven ondersteunen met het behouden van de goede voornemens hebben wij een trainingsschema gemaakt.

Dit schema helpt je om fit te blijven, ook als je een keer geen zin, tijd of energie hebt om naar de sportschool te gaan! Als bonus delen we vandaag ook nog een lekkere gezonde smoothie die alle verbrande suikers aanvult en je op weg helpt met de benodigde eiwitten.

Fit at home
Met dit circuit train je de meeste grote spiergroepen en blijf je goed in vorm. Probeer alle oefeningen zonder rust achter elkaar uit te voeren en neem pas rust als je alle oefeningen gedaan hebt. Probeer eerst 3 rondjes te doen, merk je dat dit te licht wordt plak er dan nog een rondje extra aan vast.

Uitleg per oefening:

 • Squat. Eeen squat is eigenlijk een kniebuiging. Doe alsof je op een denkbeeldig stoeltje gaat zitten en sta weer op.
 • Push up. Ga in voorligsteun staan en laat je lichaam zakken tot net boven de grond, strek vervolgens je armen weer uit tot voorligsteun. (Te zwaar? Zet je knieën op de grond op zo’n afstand dat je lichaam wel in een rechte lijn blijft).
 • Lunges. Begin staand met twee voeten naast elkaar en neem een zo groot mogelijke stap naar voren, laat je achterste knie naar de grond zakken, en duw vervolgens met je voorste been jezelf weer terug aar staande postitie.
 • Plank. Eigenlijk niets meer dan een voorligsteun, maar dan steun je op de onderarmen. Houd goed je buikspieren aangespannen!
 • Backwards Lunges. Het woord zegt het al, uitstappen, alleen dan naar achter in plaats van naar voren.
 • Dips. Pak een stoel of de rand van de bank en zet je handen op het randje met je voeten voor je uit, laat je billen naar de grond zakken door je armen te buigen, vlak voordat ze de grond raken strek je de armen weer uit.
 • Burpee. De zwaarste van de ronde! begin plat op je buik met je armen naast je, druk je lichaam overeind tot voorligsteun, plaats vervolgen je voeten richting je handen en sta op tot recht overeind. Spring vervolgens in de lucht en beweeg je lichaam weer tot plat op de grond.

De bonus shake:

 • 50grm kwark/Yogurt
 • 50 gram frambozen (diepvries)
 • 100 ml cranberrysap (light)
 • 100 gram gekookte biet
 • 2 gedroogde pruimen
 • 1 glas koud water / handje ijsblokjes

Even alles in de mixer gooien en je bent er weer helemaal klaar voor!! Deze shake bevat eiwitten en zit boordevol anti-oxidanten!

Dutch Fitness Viking

Wij zijn Jolijn en Ryan, oftewel: Dutch Fitness Viking. Ons doel is om mensen te inspireren en te motiveren. Zowel in de sportschool als daarbuiten, door gezond te leven èn te blijven genieten. Als je jezelf altijd blijft uitdagen kun je veel verder komen dan dat de meeste mensen denken, dit geldt dus ook voor je gezondheid!

Banner