Zomerse smoothie met watermeloen
OntbijtReceptenTussendoor

Zomerse smoothie met watermeloen

De afgelopen dagen was de zomer ver te zoeken, maar gelukkig stijgen de temperaturen weer. Speciaal voor jullie deel ik vandaag een zomerse smoothie met watermeloen.

Watermeloen kun je het hele jaar door kopen, maar ze zijn in de zomer toch wel op zijn lekkerst.

De watermeloen mag zich ook echt zo noemen, omdat deze voor meer dan 90 % uit water bestaat. Hij is super gezond, bevat geen vet, heel weinig calorieën en heeft veel gezonde vitamines en mineralen. Hij is rijk aan ijzer, kalium en vitamine C. Ook bevat die L-citrulline. Dit is een aminozuur dat de bloedsomloop bevordert, omdat het de bloedvaten laat ontspannen. Hierdoor kunnen afvalstoffen na het sporten sneller wegstromen en is de kans op spierpijn kleiner. 

Wat heb je nodig voor twee glazen: 

  • 1/2  watermeloen
  • 1 limoen
  • Takje munt naar smaak
  • 5 ijsblokjes

Wat ga je doen:

  1. Snijd de meloen in stukken en verwijder de schil en zwarte pitjes.
  2. Snijd de schil van de limoen en doe de meloen, limoen, munt en ijsblokjes in de blender.
  3. Zet de blender aan en meng de ingrediënten tot een gladde massa.

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner