Modefabriek
Fashion

Fashion kick-off in de Modefabriek

Meer dan ooit heb ik het gevoel gehad dat we in januari echt moesten bijtanken van de drukte in december. Het wordt ook steeds gekker met 3x Sinterklaas en Kerst vieren bij wijze van spreken, met de nodige borrels tussendoor èn de etentjes. En dan heb ik me qua alcohol natuurlijk nog koest gehouden. Af en toe een rood wijntje voor de bloedvaten, maar daar hield het dan ook wel mee op.

Teamuitje

Teamuitje

We zijn dit jaar in de chillmodus gestart. Ook in fashion is er stilte voor de storm de eerste weken van het jaar. Om nu, as we speak weer hevig los te barsten met Fashion Weeks en start van het inkoopseizoen voor najaar 2017. De kick-off in Nederland is altijd de Modefabriek, waar ik elk seizoen een bezoek aan breng. Meestal raas ik er in m’n eentje doorheen op zoek naar leuke nieuwe trends (om vervolgens tot de conclusie te komen dat het bijna altijd een vervolg is op de vorige collectie met een aantal verrassende elementen) maar dit seizoen heb ik ervoor gekozen om er een leuk teamuitje van te maken.

Ik geloof enorm in teamuitjes als vorm van bonding dus maandagochtend vroeg zijn we met z’n vieren richting Amsterdam gereden. Daar hebben we eerst nog even die bestseller-sweaters gescored in het inkoopcentrum (heeft iedereen ook dat een keer gezien) en vervolgens vlug door naar de RAI. Drie grote hallen vol met de nieuwste collecties van elk denkbaar merk. Ik word er altijd enorm blij van!

Dit zijn de belangrijkste trends voor volgend najaar:

  1. Groen! En dan echt flessengroen noem ik het altijd. Eén van mijn favoriete kleuren maar voor de meeste mensen erg wennen.
  2. Tijgerprints! Je kunt eigenlijk nooit zonder tijgerprint in je kledingkast, maar volgend seizoen al helemaal niet. Wij hebben al een fijne fake fur coat gezien van Geisha die je moet hebben.
  3. Ruches! De ruches trend zie je nu al veel om je heen, maar volgend seizoen vooral veel te zien in blouses. Aiko is favoriet.
  4. Borduursels! Maar dan echt mooie borduursels, bloemen enzo, op leren jasjes, blouses en jeans. Kijk eens op de site van nieuwkomer Alix the label.
  5. De Col! In truitjes, sweaters en jurkjes.
  6. Fake fur op schoenen! Vooral als extra gadget voor je sneakers. Love it or hate it, you pick and choose. Check de sneakers van Patrizia Pepe.
  7. Gespen! De korte boots van Origineel Chloe worden ook volgend seizoen (net als het aankomende zomerseizoen) veelvuldig gekopieerd en gevarieerd in kleur en model. Check de foto’s van Bronx. Hebben hebben hebben!
  8. Westernlaarsjes! De korte western boot is weer helemaal terug van weggeweest. Met echte borduursels erop. Wij zijn verliefd! Bronx is hierin favoriet.

Zoals jullie kunnen lezen is er weer genoeg leuks bedacht en over een paar maanden ook te koop. Aan mij de komende 2 maanden de dankbare taak om al dat leuks te selecteren voor de shop. Hélemaal niet vervelend 🙂

De webshop gaat trouwens ook als een speer! Als je niet in de buurt van ‘s-Gravenzande woont kun je hier altijd lekker shoppen. Welke nieuwe trend spreekt jou het meeste aan?

Alvast een hele fijne februari!

Charme Mode

Ik ben Angelien van der Lans, 37 jaar, moeder, ondernemer, levensgenieter, mode-, wijn-, reis- en sportfreak.. Drukbezet maar altijd in control! Hoe ik dat doe? Goed plannen en (bijna) alles doen met passie! Dan krijg je energie in plaats van dat het je energie kost.. Dat is de uitdaging!

Banner