Kledingkast inrichten
Fashion

Kledingkast inrichten

Dit is absoluut de tijd van het jaar dat wij vrouwen onze kledingkast gaan uitmesten.. Wat kan blijven voor het nieuwe seizoen en wat niet? Echte winter-items eruit en zomer-items erin! Je kledingkast inrichten is best een aardige klus die veel vrouwen uitstellen waardoor het vaak een grote chaos wordt in de kast.. En dat moeten we niet hebben! Want: zo raak je het overzicht kwijt en zie je niet meer wat voor leuke kleding je eigenlijk in je kast hebt hangen. Het welbekende; “Een kast vol maar niks om aan te trekken!” 

Kledingkast inrichten

Toen ik zwanger was van mijn dochter had ik naast mijn kledingwinkel nog tijd over om een leuke opleiding te volgen tot Imago Coach bij de Stylingguide Academy van Geraldine Caraballo. Stylingguide Academy is absoluut een aanrader als je een opleiding wilt volgen die aansluit bij de modebranche. Ik ben hierdoor echt anders en met meer verdieping naar mijn klanten gaan kijken in de winkel, omdat het zo belangrijk is dat stijl, vorm en kleur passen bij je persoonlijkheid. Je buitenkant (dmv kleding) moet een afspiegeling zijn van je binnenkant en Geraldine heeft mij geleerd om mijn klanten bij dit proces te coachen. Een onderdeel van deze opleiding bestond uit het inrichten van een kledingkast. Als je dit goed doet voor elk seizoen creëer je zoveel meer rust voor jezelf en is het veel makkelijker om de juiste combinaties te maken.. Mixen&Matchen wat past bij jouw persoonlijkheid. 

Kledingkast inrichten

Wil jij je kledingkast inrichten? Ik geef je wat tips om je kledingkast op orde te krijgen en te houden.

 • Richt je kast in op het seizoen. Scheidt dus winter- en zomerkleding.. Als je de ruimte hebt, berg dan winterkleding op totdat het weer tijd is om van seizoen te wisselen. Houd wintersportspullen altijd apart van je gewone kleding. Evenals een aantal hotsummer-items voor een lekkere zonvakantie in de winterperiode. 
 • Selecteer je kleding op:
  • STAY-items:
   • favoriete items die moeten blijven STAY
   • ‘altijd goed’ items zoals de witte blouse, trenchcoat, LBD en het leren jasje wat elk jaar mooier wordt STAY
   • twijfelgevalletjes moet je beoordelen op combinatiemogelijkheden met eventueel nieuwe items.. Zo ja STAY zo nee GO. 
   • kledingstukken die met een kleine vermaakbeurt bij de naaister nog wel een ronde meekunnen STAY 
  • En GO-items:
   • kledingstukken die outdated zijn (dwz hopeloos uit de tijd) GO 
   • kleding dat afgedragen of stuk is GO 
   • kleding dat niet meer past (die te kleine broek nu echt wegdoen!) GO. 
 • Het beste is om alle STAY-items ‘per onderdeel’ op te bergen, dwz broeken bij broeken, jurkjes bij jurkjes en blouses bij blouse etc. En dan nog het liefste op kleur. 
 • Voor alle GO-items zijn tegenwoordig nog heel veel mogelijkheden om iets aan te verdienen (toch nog een beetje geld terug voor die eenmalig gedragen Karen Millen Dress of pijnlijke Louboutins) op sites zoals bijvoorbeeld designer-vintage.com, poppintags.nl, unitedwardrobe.com of het welbekende marktplaats.nl.
 • Het is inmiddels ook bijna ‘hip’ om op 2e hands markten je afgedankte items te slijten. De Neuzelbeurs in Rijswijk is een bekende, evenals de Noordermarkt in Amsterdam maar ook de plaatselijke kofferbak verkoop doet het erg goed!
 • Je kunt natuurlijk ook een gezellige kledingruil-avond organiseren met je vriendinnen! Items waar jij helemaal klaar mee bent, kunnen voor een vriendin helemaal zijn wat ze zoekt. Dan heb je gelijk weer een goede reden voor een feestje. En met een paar wijntjes staat alles sowieso veel leuker!
 • Goede Doelen zijn ook een zeer dankbare besteding van al je GO’s. Check de mogelijkheden op spullenschenken.nl, packmee.nl of hetgoededoel.net.

En als je dan eindelijk je kledingkast helemaal op orde hebt, kan het grote kopen voor het nieuwe seizoen beginnen! Miskopen liggen dan natuurlijk altijd op de loer.. Anti-miskooptips vind je dan ook in mijn volgende blog. Voor nu: veel succes met opruimen!

Misschien heb je zelf nog tips voor een heerlijke opgeruimde kledingkast? Laat het weten in de comments hieronder.

Ik ben Angelien van der Lans, 37 jaar, moeder, ondernemer, levensgenieter, mode-, wijn-, reis- en sportfreak.. Drukbezet maar altijd in control! Hoe ik dat doe? Goed plannen en (bijna) alles doen met passie! Dan krijg je energie in plaats van dat het je energie kost.. Dat is de uitdaging!

Banner