
Spinaziestamppot met krokante kabeljauw
Wie was er als kind niet gek op spinazie met vissticks? Ik in elk geval wel! Reden genoeg voor mij om deze spinaziestamppot met krokante kabeljauw te maken. En wat was het lekker, je moet het zeker eens proberen!
Bereidingstijd: +/-30 minuten
Wat heb je nodig? ( 2 personen)
- 450 gram (Iglo) fijn gehakte diepvries spinazie (of ál a créme)
- 450 gram (stamppot) aardappelen
- 2 stukjes kabeljauw ( uit de vriezer)
- Wat geroosterde pijnboompitjes
- 4 lente uitjes
- 2 gekookte eitjes
- 1 rauw ei
- 4 eetlepels havermout
- 2 eetlepels bloem
- 40 gram parmezaanse kaas
- Klein scheutje melk
- peper/zout
Bereiding:
De stamppot:
- Zet ’s ochtends alvast de spinazie in een schaal uit de vriezer in de koelkast.
- Schil en kook de aardappels (+/- 15 a 20 minuten, ze zijn gaar als je er met een vork goed in kan prikken).
- Verwarm in een ander pannetje de spinazie alvast.
- Stamp de aardappels vervolgens fijn en voeg hier een klein scheutje melk aan toe en wat peper en zout.
- Voeg de spinazie toe en stamp of schep dit helemaal door de aardappels.
- Voeg hier de (geraspte) parmezaanse kaas aan toe en breng indien nodig nog verder op smaak met wat peper/zout.
- Ik vind het ook nog lekker om een gesneden (rauw) lente uitje toe te voegen.. maar dit hoeft natuurlijk niet..
De krokante kabeljauw.. of ook wel vissticks:
- De kabeljauw hoeft niet volledig ontdooid te zijn. Deze kun je ook het beste ’s ochtends uit de vriezer halen en in de koelkast leggen. Wanneer ze nog iets bevroren zijn, zijn ze nog wat steviger en makkelijker te paneren.
- Maak 3 schaaltjes: 1 met een geklutst ei, 1 met de bloem en 1 met de havermout.
- Verwarm alvast wat olie in de pan.
- Haal de kabeljauw eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de havermout.
- Leg ze vervolgens gelijk in de pan.
- Draai ze niet te vroeg om, anders loop je het risico dat de havermout al los laat.
- Bak ze om en om goudbruin.
Als eerst gaat de spinaziestamppot op het bord, daar bovenop de kabeljauw, met een gekookt eitje ernaast. En als laatst nog wat geroosterde pijnboompitjes. Heerlijk!
Eet smakelijk!