Wat anderen denken
Bewustwording

Wat anderen denken gaat mij niets aan

De bevrijding die je voelt wanneer je niet langer geraakt wordt door wat anderen denken; héérlijk! Wat mij betreft is dat één van de mooiste aspecten van ouder worden, als het niet hét mooiste is: eindelijk weten wie je bent en dat dan ook helemaal, unapologetically zijn.

Maakte je je als kind, als tiener en waarschijnlijk ook nog in de jaren die daarop volgden, regelmatig druk om de mening van anderen, er komt een tijd dat het geen reet meer uitmaakt. Je komt er namelijk achter dat mensen altijd wel íets vinden en dat dat helemaal niets met jou te maken heeft.

Hoera! Je bent vrij! De zoemer is gegaan en je mag eindelijk de klas uit.

Eigen ontwikkeling

Wat anderen denken. Als je alle tijd dat ik daar over nagedacht heb bij elkaar optelt, heb je denk ik wel een korte vakantie te pakken. Het is pas sinds de laatste paar jaar dat ik merk dat ik echt anders omga met de belevingswereld van de ander. Túúrlijk zei ik daarvoor ook altijd wel dat het me niet echt kon schelen wat men vond, maar dat was nooit helemaal waar. Er was altijd wel ‘iets’ dat een beetje aan me knaagde als iemand weer eens een meer of minder gezouten mening met me had gedeeld.

Dat ik er nu anders naar kijk heeft alles te maken met mijn persoonlijke ontwikkeling. Emotioneel volwassen zijn. Spiritueel wakker. De wereld en iedereen daarin zien als mijn spiegel. Wat ik zie, zeg, denk en doe dat ben ik zelf (en dat geldt voor een ander natuurlijk ook).

wat anderen denken

Eigen keuzes maken

Ik heb een aantal jaren achter de rug waarin ik redelijk wat soul-searching heb gedaan. Ik heb veel tijd alleen doorgebracht en heb het niet persé heel gemakkelijk gehad. Wat een waardevolle tijd! Wie ben ik? Waar sta ik voor? Wat vind ik belangrijk? Hoe blijf ik dicht bij mezelf? Wat heb ik nodig? Allemaal vragen waarop ik hele duidelijke antwoorden heb gevonden. Antwoorden die van mij zijn en die niet van een ander komen.

Maargoed, ik ben denk ik nog niet klaar met leven, dus dit is een momentopname. Ask me again over vijf jaar waar ik sta. Ik ben minstens zo benieuwd als jij.

Op dit moment echter, als je kijkt naar de gemiddelde persoon van mijn leeftijd dan zul je waarschijnlijk een ander plaatje zien dan hoe mijn leven er nu uit ziet. Ik ben 41 jaar, ik deel een huis met iemand en ik deel mijn leven… met mijn hond. Ik ben zelfstandig ondernemer, ik heb geen relatie, geen kinderen en oh ja, ik leef ook nog eens veganistisch. Daarnaast omarm ik minimalisme: ruimte in mijn leven voor de juiste dingen en niets meer. Dat is wie, wat en waar ik ben op dit moment en ik ben zó gelukkig! Maar je kunt je misschien wel voorstellen dat de manier waarop ik leef regelmatig het een en ander losmaakt bij mensen. Wat doet dat met mij?

Spiegeltje, spiegeltje

Net zoals de wereld mijn spiegel is en ik alleen maar kan zien wat en wie ik ben, geldt dat voor een ander ook. Er zijn mensen die het ronduit belachelijk vinden hoeveel ik samen met mijn hond optrek. Ook zijn er mensen die mijn tatoeages lelijk vinden of die het gek vinden dat ik ‘op kamers’ woon. Om over mijn veganisme nog maar te zwijgen. Ik ben me daarvan bewust, dat de manier waarop ik leef soms iets doet met mensen en ik ben me er tegelijk van bewust dat die meningen helemaal niet over mij gaan.

Wij zijn namelijk de spiegel net als het gezicht ín die spiegel! 

wat anderen denken

Je straalt!

Als je in je kracht staat en dichtbij jezelf blijft dan straal je dat uit. Je voelt je goed, je bent zelfverzekerd en dat gaat niet onopgemerkt. Dingen die je aanpakt veranderen in goud, mensen willen graag bij je in de buurt zijn en alles lijkt ‘vanzelf’ te gaan. Je zit in jouw natuurlijke flow! Hoe besmettelijk dat is, merk je als je ziet dat de mensen om jou heen lekker met je mee gaan stralen. Jouw licht weerkaatst van hun gezicht- èn andersom!

Ik hoop dat jij ook lekker dicht bij jezelf bent en doet wat goed voor jou voelt. Misschien begrijpen anderen jouw keuzes niet direct, dat hoeft ook niet. Houd je daar maar niet teveel mee bezig. Je hoeft jezelf niet uit te leggen. Wees de beste versie van jezelf, want zo als jij is er maar één en dat is fucking fantastic!


“Niet je mening, maar je interesse in de belevingswereld van de ander geeft het contact dat je zoekt.”

 

To the loo 🙂 

Marit

 (PS: de twee plaatjes in dit blog heb ik gevonden op Pinterest)

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

This article has 2 comments

  1. Marieke

    Lieverd, je hebt totaal gelijk! Voor wat het waard is, ik heb niks dan respect voor jou hoe jij bewust leeft en hoe jij je leven invult. Een heerlijke vrije geest. Fijn ook om jouw vriendinnetje te zijn. Met jou te praten over mijn leven, die er zo totaal anders uit ziet dan de jouwe, geeft mij een andere kijk op dingen waar ik mee worstel en nieuwe inzichten. Als anderen iets wat ik interessant vind bijv. zweverig vinden, denk ik, ik praat er wel met Marit over. Die begrijpt me. Mijn lieve (anders dan anderen) vriendin❤️

Comments are now closed.
Banner