Bewustwording

Energie uit de natuur

De natuur als mijn persoonlijke energiebron

In de natuur vind ik mijn aarding. Ik heb een heerlijk druk leven, als schoonheidsspecialiste in mijn eigen salon, moeder, vrouw, dochter en zus. Om ervoor te zorgen dat mijn energie niet opraakt maar juist blijft bruisen, vind ik het fijn om in mijn eentje de natuur in te gaan. Als kind deed ik dat al.

Als een rijpe kastanje in mijn hand

In de herfst moet ik gewoon het bos in. Tussen mijn vele afspraken door vind ik vaker dan anders even een uurtje de tijd om tussen de eerste gevallen bladeren en kastanjes rond te dwalen. Daar kom ik tot rust. Er is zoveel te zien en te beleven, zeker in de herfst. En terwijl ik al mijn zintuigen de kost geef – de lucht van de vliegenzwammen, de prachtige kleuren van de bladeren en de glimmende kastanjes, het geluid van de vallende eikels – vind ik mezelf, relativeer ik zorgen, bekijk ik dingen van een andere kant en voel ik me geaard. Die kastanjes trouwens vind ik altijd net kleine kadootjes, zoals ze tussen de bladeren liggen. Een soort paaseieren zoeken maar dan anders. Ze liggen je zo lekker bruin glimmend aan te kijken en als de stekelige schil er nog omheen zit, dan moet ik er altijd een paar even open peuteren.

Blog-Ellen3

Mijn persoonlijke oogst

Ieder seizoen heeft zijn bekoringen en ieder jaargetijde heeft symbolieken die me aanspreken. De herfst staat voor oogsten. De ideeën en informatie die ik door het jaar heen heb verzameld in mijn hoofd, lijken in het najaar opeens in zinvolle structuren naar buiten te komen. Net als die glimmende kastanjes ligt er nu bijvoorbeeld opeens een concrete nieuwe stap voor mijn bedrijf in mijn handen. De oogst van dit jaar is mijn plan om de Ayurvedische leer te integreren in mijn beauty en wellness-aanpak. Concreet betekent dat, dat ik volgend jaar mijn klanten wil gaan laten kennismaken met Ayurvedische gezichtsbehandelingen, massage en meditatie. In de Ayurvedische praktijk wordt veelvuldig gebruik gemaakt van producten op basis van kruiden en mineralen en wordt vooral gewerkt aan het ‘in balans zijn’. Het lijkt me mooi om dit voor en met mijn klanten te kunnen doen en het brengt me ook zelf een bepaalde verdieping waar ik aan toe ben. Mijn studie begint binnenkort en ik kan eigenlijk niet wachten. Ik voel aan alles dat het tijd is om deze volgende stap in mijn werk te gaan zetten.

Blog-Ellen2

En jij?

Gelukkig is de herfst nog lang niet voorbij en ik gun mezelf de komende tijd nog veel heerlijke wandelingen door de herfstbossen. Om mijn plannen verder te concretiseren terwijl ik mijn batterijen oplaad. Ik nodig jou uit om ook het bos in te gaan. Sta af en toe letterlijk even stil en zet al je zintuigen open. Adem diep in en geniet van het moment.

Deel je met me wat jij deze herfst gaat oogsten?

 

 

Ik ben Ellen. Ik ben een vrouw, echtgenote, moeder, kind, zus, tante, nicht, vriendin en heel erg mijzelf. Care to Care Beauty&Wellness is mijn schoonheidssalon waarin ik met veel plezier en passie werk. Ik heb een meditatiedocente opleiding gevolgd en werk o.a. met de Ayurvedische lijn Utsukusy. Ik geef Ayurvedische gezichtsbehandelingen èn een Ayurvedische Ritueel in combinatie met meditatie.

This article has 5 comments

 1. suus

  Kan me geheel vinden in je verhaal!
  Wat een kleurenpracht hè….. de geuren die zich je neus inboren, die je bijna zou willen omhelzen.
  ‘het hart van de natuur zit in jezelf’

  smakkerd de la S

 2. Joan van den Brink

  Hallo El,
  Mooie bladzijde, genietend van de mooie herfstkleuren precies zoals je zei.
  helemmal je zelf.
  ♡♥♡ Liefs♡♥♡

  • Ellen

   Hallo Joan, dank je wel. Vandaag alle paddenstoelen in het bos bewonderd, net kleine kunstwerkjes. Liefs ?

 3. Elwina van Driel

  Mooi beschreven El, en veel is voor mij herkenbaar. Top!

  Liefs El

  • Ellen

   Dank je wel, Elwina. Ja, uit liefde voor jezelf, zie ik jou ook met de herfstwind door je haren energie opdoen.?liefs ❤️

Comments are now closed.
Banner