Volle Oogstmaan op 5 oktober
Bewustwording

Volle Oogstmaan op 5 oktober

De volle Oogstmaan op 5 oktober 2017 staat voor onsterfelijkheid. Deze maan geeft ons helderheid en inzichten. Vraag deze maan bewust om je die inzichten te geven. Je hebt het waarschijnlijk al vaker gelezen: de oogst van nu is het zaad voor later. Wat is voor jou belangrijk genoeg om als zaad voor de toekomst te dienen? Wat hoeft niet meer opnieuw geboren te worden in de volgende cyclus en kun je dus loslaten?

De periode rond de volle Oogstmaan is een mooie tijd om, net als de natuur, meer naar binnen te keren en te reflecteren op wat jij geoogst hebt en wat je loslaat. Ook om na te denken over wat je meeneemt om in het voorjaar weer tot bloei te laten komen. Waarom neem je het mee? Kom in deze komende periode tot rust, trek je terug, kom op adem, zoek de stilte op en begin in het voorjaar weer opnieuw. Dat doet de natuur ook. Dit symboliseert de onsterfelijkheid. Een oneindige cyclus.

Volle maan meditatie

De dagen rondom de volle maan zijn heel geschikt voor meditatie. De krachtige energie van de maan is een paar dagen vóór tot een paar dagen na de volle maan goed voelbaar. Elke volle maan kan de nodige veranderingen in ons bewustzijn te ondersteunen. Je kunt je aanmelden bij één van de vele groepsmeditaties die georganiseerd worden tijdens de volle maan, of je kunt het in je eentje doen. Zet je intenties voor de komende periode, (h)erken wat je al bereikt hebt, bedenk wat jij nodig hebt om te groeien.

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen tijdens de Volle Oogstmaan op 5 oktober en meld je aan als het je leuk lijkt.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner