IJsmaan
Bewustwording

Volle IJsmaan en maansverduistering

Zelf heb ik het al even gevoeld, de belofte van de lente. Jij ook? Vorige week was het even zó zacht en aangenaam, dat het net voelde of het al voorjaar was. Maar, dat is het natuurlijk nog niet. We zijn nog niet klaar met winteren, ook al zitten we nu wel ongeveer halverwege. Midwinter hebben we achter ons en heel in de verte zien we al een stipje op de horizon dat op de lente lijkt.

Maansverduistering

Op 11 februari is het volle maan. Deze maan wordt de IJsmaan en ook wel de Sneeuwmaan genoemd. Het thema dat bij deze volle maan hoort is diepgang. In de nacht van 10 op 11 februari vindt er tevens een maansverduistering plaats. Deze start op 10 februari om 23:32 en eindigt om 03:56.

Kun je niet slapen? Dat is niet zo gek, want net als de volle maan kan ook een maansverduistering je gevoelens versterken, het kan je emotioneel maken. Ga er constructief mee om en gebruik die tijd om te mediteren, om naar binnen te keren. Wat gaat er door je heen? Wat maakt je eventueel emotioneel? Alles wat je tijdens de eclips ervaart kan kenmerkend zijn voor de periode die volgt. Neem het aandachtig waar.

Diepgang

Het is nog koud buiten en alles dat we deze lente tot bloei zullen zien komen zit nog diep verstopt, veilig in de donkere aarde. De zuiverheid van deze volle maan zal je duidelijkheid geven over welke van jouw zaadjes en plannen jij straks tot bloei zult zien komen. Wij moeten dus net als de natuur de diepte in, dat is waar nu ons werk ligt. Gebruik deze tijd om zowel je huis als je hoofd te zuiveren zodat je hier ruimte voor hebt. Doe dit bijvoorbeeld met salie, dat vind ik zelf een hele fijne manier om de omgeving waarin ik leef te reinigen.

We gaan de dingen die wij willen opstarten, onze plannen, goed voorbereiden. Juist door die diepgang nemen we de tijd om dat wat wij het komende jaar tot bloei willen laten komen een goede basis te geven. Kies niet voor shortcuts, maar doe het werk dat nodig is. Je weet zelf waarschijnlijk al wat dit voor jou betekent.

Het is volle maan op 11 februari om 01:33:58

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner