Bewustwording

Chaos, geluk en ochtendrituelen

Hello, meet my Faabulous f*#%^king me! Ik ben Faab: sportieve onderneemster en creatieve inspirator. Ik ben bezig met ondernemen en geluk, ik geef workshops en koude trainingen, ik schrijf blogs, ben moeder van een puber, beklim zo nu en dan bergen, ik surf en houd me naast dit alles met nog veel meer andere uitdagingen bezig. Je zou bijna gaan denken dat ik een enorm geconcentreerd en productief persoon ben met bovenmenselijke krachten. Of niet?

Ik kan je vertellen: niets is soms minder waar! Tijd voor de waarheid en met de billen bloot: ik ben soms een regelrechte puinhoop. Een mooie happy chaotische puinhoop, dat dan weer wel. Ik leef mijn leven, bedrijf, carrière continu met een gevoel van georganiseerde chaos. Waarom? Omdat ik een mens ben en wij mensen zijn soms ongeorganiseerd en chaotisch. Wij gaan nu eenmaal emotioneel op en neer, we zijn glorieus en ook heel raar.

Zelfs wanneer wij onszelf een gevoel van orde proberen op te leggen en alles lijkt precies te gaan zoals het hoort,  zijn we nog steeds een mooie georganiseerde chaos.. Want zodra er iets anders gaat dan we hadden gehoopt, vliegen we uit de bocht. Dan lopen de dingen vast en plots gaat alles niet meer zo gesmeerd. Het leven is en blijft tenslotte volledig onvoorspelbaar. 

Ochtendrituelen

Vanuit dat punt van georganiseerde chaos deel ik graag mijn ochtendrituelen met jullie en vertel ik over mijn manier van het groeten van de dag. Het is wellicht niet inspirerend, je bent hier wellicht ook helemaal niet mee bezig, maar misschien dat iemand van jullie hier toch iets aan heeft. 

Ik zal bekennen dat ik niet zo dol ben op mijn wekker en de ochtend! Als de wekker om 06:00 gaat, heb ik doorgaans even aan alles een hekel: de ochtend, het opstaan en ook de koude douche die me te wachten staat. Vreselijk. Ja, deze eerste gedachten zijn voor mij vrijwel onvermijdelijk. Ik weet het… dit klinkt niet echt happy en zen 😉

Ik heb echt van alles geprobeerd: de wekker ingesteld met een motiverende boodschap, of mijn favoriete muziek. Ik heb getracht méér en langer uit te slapen, ik heb een wake up light aangeschaft, noem het maar op! Ik kan er niets aan doen, maar de wekker en het vroeg wakker worden in de ochtend zullen nooit mijn vriendjes worden. Die eerste wakkere gedachten zijn meestal grumpy, maar zodra ik mijn mopperende zelf uit bed heb gehezen ga ik vol goede moed de strijd met mijn state of mind aan. Er zijn een aantal dingen die ik doe die mij ècht helpen in de ochtend, ik deel ze hier met je:

  • Ik begin met drie dingen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Het maakt niet uit wat! Ik denk bijvoorbeeld aan hoe dankbaar ik ben dat ik überhaupt wakker mag worden of dat ik dit keer geen pukkel op mijn kin heb of aan hoe dankbaar ik ben dat ik blij en gezond ben, dat eindelijk zon schijnt enz.;
  • 10 minuutjes ( Ja, ook hier, eerlijk is eerlijk: langer dan tien minuten houd ik in de ochtend gewoon niet vol.) meditatie/mindfulness;
  • De vijf Tibetanen, oefeningen die ik in mijn eerste vroege ochtend state of mind ook echt niet zo leuk vind;
  • Ademhalingsoefeningen;
  • Sport / joggen;
  • Koude douche;
  • Als laatste, inmiddels een uur verder, een rituele afsluiting met ontbijt.

Voor al deze stappen en uiteindelijk het ontbijt neem ik echt de tijd. Hierna transformeer ik pas weer in happy Faab en ben ik weer de master van mijn eigen liefdevolle mind en besef ik me ineens dat ik toch ook juist van de ochtend hou!! Inclusief die strijd met de chaotische grumpy ochtend Faab. 

Tja… Ik ben een mens!

Heb ik je beetje wakker geschud ? Wil jij ook de strijd aan met jouw eigen grumpy ochtend zelf? Wees uit liefde voor jezelf dan mild en stel vooral niet teveel eisen. Probeer te starten met maar 1 ritueel. Begin bijvoorbeeld morgenochtend met 3 dingen op te noemen of op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Of adem even rustig en bewust 5 tellen lang in, houd dit dan 5 tellen vast en adem dan vijf tellen rustig uit en herhaal dit een aantal keren. Ik weet zeker dat dit al iets helpt. 

Ik ben nieuwsgierig naar jouw grumpy moments! Deel ze met mij in een reactie onder dit bericht. Ook als je een vraag hebt, stel hem gerust. Ik geef je zo snel mogelijk antwoord. 

Groetjes,

Faab!

 Ochtendrituelen

Ik ben Faab... Aka Fabiana: Sportieve onderneemster & creatieveling... About me: https://youtu.be/JuYt7wcWzN8 Making the World more fun: www.Faabulousstuff.com Mijn persoonlijke blog waar ik mijn kwetsbare en authentieke ik blootgeef: www.faabulous.me

Banner