Reïncarnatie
Bewustwording

Reïncarnatie

De vraag die deze keer bij een paar mensen naar boven kwam ging over reïncarnatie, of ik hierin geloof en hoe het dan zit. Gezien de aard van mijn werk, kan ik het afdoen in een kort en bondig: “ja, natuurlijk!” Maar aangezien dat erg kort door de bocht zou zijn en niet helemaal eerlijk naar jullie toe, wil ik jullie graag meenemen in een verhaal.

Het woord ‘verhaal’ klopt niet helemaal, want het is echt gebeurd en een van de mooiste belevenissen die ik ooit heb mogen meemaken. En mocht ik er ooit aan getwijfeld hebben, hierna in ieder geval nooit meer. In de tijd dat dit gebeurde werkte ik nog in de wijk en nam ik een gedeelte van een route over van een zieke collega. Het ging om een terminale dame, en de bedoeling was hier hand en spandiensten te leveren voor zover dat nog mogelijk was.

Het eerste wat mij opviel nadat ik mezelf binnen had gelaten was de voelbare aanwezigheid van veel meer personen dan aangegeven werd in het dossier. Mevrouw zelf lag op een hoog bed in het midden van de woonkamer, haar kinderen waren aanwezig en deze zorgden samen met zoveel mogelijk mensen van de zorg en verpleging liefdevol voor hun moeder. Op dat moment voor mij nog niet zichtbaar, maar wel voelbaar, de aanwezigheid van meerdere energieën, en ik weet nog dat ik dacht: “er wordt goed voor je gezorgd.”

En heel gek misschien, een stil bedankje van mijn kant. Mevrouw wilde heel graag gedoucht worden en ik zorgde er voor dat het lekker warm was in de badkamer en heel rustig en voorzichtig kreeg mevrouw alle tijd en aandacht die ze nodig had. Ze bedankte mij achteraf en zei dat het zo heerlijk was en wat had ik zachte en warme handen. Later was ik in gesprek met haar kinderen en ze vroegen of ik enig idee had, hoeveel tijd hun moeder nog had. Ze wilden graag nog het een en ander regelen, en of ik tijd had om nog even te blijven zodat zij dat samen konden doen.

Het werd een mooi gesprek, waar zoveel warmte en liefde voor deze vrouw uit sprak, ook hoorde ik dat hun moeder de holocaust had overleefd en zo dapper en sterk was en altijd het beste voor hen gewild had en krachtig in het leven stond. Drie dagen kwam ik meerdere keren per dag om hun moeder bij te staan, drie bijzondere dagen. De laatste dag, kwam ik nog laat in de avond en het liet zich aanzien dat het snel slechter ging en ik bracht de wijkverpleging op de hoogte. Deze kwam nog even langs en samen hebben we mevrouw in bed nog verzorgd en het zo comfortabel mogelijk voor haar gemaakt.

Ik bleef nog even alleen met haar achter en op dat moment zag ik een kring van “mensen”om haar bed staan. Man naast vrouw, en duidelijk allemaal van Joodse afkomst, de mannen hadden witte keppeltjes op en een hoed in hun handen, heel stil en sereen sloten ze zich aaneen. In gedachten boog ik mijn hoofd en bedankte hen voor hun komst en ik wist op dat moment dat zij liefdevol en eerbiedig naar “huis” gebracht zou worden…heel snel.

Ik heb haar daarna nooit meer gezien, maar een paar weken later tijdens een open avond in een spiritueel centrum kwam deze vrouw naar het medium die hier een avond verzorgde. De mensen die daar waren hadden allemaal een dierbare verloren, en hoewel ik aan het werk was in het centrum, kwam ze speciaal voor mij. Ze kwam me bedanken voor de goede zorgen, daar werd ik wel een beetje stil van, zo lang had ik haar niet bijgestaan. Ze vertelde ook dat ik dit werk ging doen, omdat het de bedoeling was, mijn “missie”in dit leven.

De vrouw ben ik nooit vergeten en ook niet wat ik daar mocht zien.. Getwijfeld aan reïncarnatie heb ik daarna zeker niet meer, en nog steeds ben ik heel blij met haar boodschap. En ook met dit mooie werk, het blijft bijzonder voor mij, en nog steeds het liefste wat ik doe.

Met een liefdevolle groet,

Hanneke.

Heel normaal, spiritueel en paranormaal. Ik ben coach. Mijn ‘roots’ liggen in de zorg, waar ik 27 fijne jaren in heb beleefd. Daarnaast heb ik met heel veel plezier bijna alles wat er op het gebied van alternatief en paranormaal te leren valt, ontdekt, geproefd en doorleefd. Veel hiervan heb ik ook weer losgelaten, maar behouden wat goed voor mij was en goed voelde.

Banner