Uitgelicht-Wachten
Bewustwording

Waar wacht je op?

Waar wacht je op?

Is de titel van een nummer dat ik onlangs bij Chiel Beelen op de radio hoorde. Een zekere Sticks en Big2 speelden het live op de draaiplaat. Over het algemeen niet te verstaan en anders niet te begrijpen, maar het refrein was duidelijk. Waar wacht je op?! Jonge gasten die al dan niet per ongeluk een treffende vraag verwerkten in hun plaat.

Niet veel later hoorde ik het nummer “Mooi” van Marco Borsato op de radio. Veel gekker moest het niet worden. Een zekere Sticks en Big2 die mij aan het nadenken zetten met hun refrein van vier woorden en vervolgens heb ik voor het eerst in mijn leven de radiozender niet veranderd bij het horen van Marco B. Zouden we dan allemaal met de zelfde thema’s bezig zijn?

“Hoe val je in slaap? Hoe begint je dag? Open je je ogen met een traan of met een lach? En kijk je om je heen, en zie je dan de zon? Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond? Leef je voor geluk? Of sterf je van verdriet? En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet? Het maakt niet echt iets uit, of dat de waarheid is of niet. Het is hoe jij het ziet.”

– Eerste couplet van “Mooi”, Marco Borsato

Ik denk dat we allemaal wel dezelfde antwoorden zullen geven op bovenstaande vragen van Marco. Toch? We voelen het allemaal! Tijden veranderen, kernwaarden veranderen en levensvragen houden ons geregeld wakker. Herken je dat? Dat je anders bent gaan denken? Meer wilt “voelen”? Zie je dingen anders dan vroeger? Waarschijnlijk ben je al anders gaan eten. Bewust geworden van noodzakelijke beweging, want sporten is goed en van die pijntjes wil je af. Last van je lijf, of heeft jouw lijf last van jou?

Doe je de dingen die jou gelukkig maken? Je weet wel: uit liefde voor jezelf? Of ben jij het niet waard? De hele wereld gaat voor, want het leven draait niet om jou. We hebben het veelste druk om tijd te maken voor onszelf en waarschijnlijk stel je je aan. Gaat wel voorbij…Toch? Nope… , dat gaat het niet. Het leven tikt op je schouder. Vraagt je om een tandje terug te doen en wat liever te zijn voor jezelf. Je voelt dat het anders moet, maar je negeert het nog even. Wist je dat het tikken op jouw schouder vervolgens porren wordt en steeds harder zal aanvoelen? En misschien ten overvloede, je weet het natuurlijk al, maar uiteindelijk komt de man met de hamer.

Wist je overigens ook dat je het wel degelijk verdient? Tijd voor jezelf, rust, jezelf ontplooien om te worden wie je wilt zijn, wie je echt bent? We hebben toch allemaal dromen? Als je heel even de tijd neemt om stil te zijn. Radio uit, computer dicht, stilte en heel even luisteren….. Dan weet en voel je het… Nooit gedaan? Probeer het eens!

Vervolgens stellen Sticks en Big2 de juiste vraag: Waar wacht je op? Ik stel je hem ook: Waar wacht je op?

Wacht je op het moment dat iemand anders voor jou op de rem trapt? Denk je dat het niet haalbaar is? Dat het vanzelf aan komt waaien? Denk je dat een ander de verantwoordelijkheid neemt voor jouw geluk? Of denk je dat dit gevoel wel weer afneemt? Het antwoord is NEE, dat gaat niet gebeuren! Zijn jouw dromen te mooi om waar te zijn? Of ben je het niet waard? Onzin! Alles is er al! Denk je dat er een engeltje op een wolk liefde aan het maken is? Tijd? Juist nu heb je nog tijd! Verspil dit nou niet, waar wacht je op? Tot het te laat is? Gaat het jou gebeuren? Dat je straks spijt hebt, waar de spreekwoorden ons voor waarschuwen? Gaat jou dat overkomen? Nee, precies, dus waar wacht je op? Waar wil je heen, wat heb je nodig?

Als álles kon, wat zou dan jouw ultieme doel zijn? Maak het eens concreet en ga ervoor! Kom op, je bent het waard, uit liefde voor jezelf! Alles draait om jou, om niemand anders!

Begin nu! Waar wacht je op?!

Ik haal graag het beste in medewerkers naar boven. Wees goed voor lichaam en geest en gebruik de juiste brandstof, uit liefde voor jezelf. :-) www.healthclubincompany.com

This article has 2 comments

  1. Rens

    Mooi broer! Trots…

Comments are now closed.
Banner