Veganistisch
Bewustwording

Het plantaardig experiment (deel 2)

Beste lezers, zoals beloofd, hierbij het vervolg op deel 1 van mijn plantaardig experiment. Officieel ben ik op 10 juli begonnen, maar toen ik eenmaal voor mezelf besloten had dat ik dit ging doen een paar dagen ervoor, ben ik ook maar meteen begonnen.

Mijn eerste indruk en ervaring is erg positief. Ik had gedacht het meeste moeite te hebben met het niet meer eten van ei maar dat viel best mee. Zeker helemaal er nu veel te doen is rondom de veiligheid van eieren. Iets waar ik verder niet over hoef na te denken nu ik ze toch niet meer eet. Ik wil iedereen bedanken die mij via diverse kanalen heeft voorzien van tips en recepten. Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Het zijn eerste stappen in een nieuwe levensstijl.

Vegetarisch vs. veganistisch

Mijn doel was niet direct afvallen maar ik ben in 4 weken toch tussen de 7 en 8 kilo afgevallen. Een prettige bijkomstigheid die vooral voortkomt uit het feit dat je bij alles nu kijkt wat voor ingrediënten ergens inzitten. Eerste les voor mij was dat vegetarisch en veganistisch niet hetzelfde zijn. Vegetarische producten zijn niet per se vrij van ei of melk.

Ook opmerkelijk om te zien is dat steeds meer supermarkten meebewegen in de behoefte van veganisten. Ik denk dat als ik dit drie jaar geleden was gaan doen het allemaal iets lastiger zou zijn. Bij diverse supermarkten heb ik eivrije mayo, broodspreads en zelfs veganistische kaas kunnen vinden.

Veganistisch

Wat eet je dan?

Mijn ontbijt bestaat uit ongebrande noten en zaden met krenten en kokos en havermout. Dit eet ik met gekookt water en tegenwoordig zonder honing. Honing was ik me ook niet van bewust, maar komt natuurlijk ook van diertjes. Enfin: een beetje kaneel erbij en je hebt een prima ontbijt met alle nodige eiwitten en brandstoffen. Mijn snack erna rond 10 uur is dan een appel of banaan. Er is redelijke goed speltbrood te verkrijgen wat ik dan eet met een veganistisch beleg. Dat is prima te doen als lunch en als afwisseling is een zelfgemaakte salade of couscous salade met vruchten. Ook erg lekker. In de middag eet ik een stuk fruit en in de avond ben ik zelf weer meer gaan koken. Ik kook uitsluitend met datgene wat ik in huis heb gehaald.

Ik mis geen vlees, melk, ei, honing etc. Sterker nog ik heb tot nu toe het meest genoten van de falafelburger. Ik moet eerlijk bekennen dat er best veel keuze is om te eten en om zelf te maken. Ik ervaar ongezond eten kiezen met terugwerkende kracht zelfs als lastiger. Ik ben nog niet zover dat ik geen leer etc. meer draag en dat is verder ok. Ik wil dit stap voor stap beleven en ik merk dat mijn lichaams-chagrijn verdwenen is. Ik besef dat het dierlijke eten mij van veel energie beroofde en me lichamelijk erg moe maakte.

Conclusie: so far so good! Ik ga met veel plezier verder op de ingeslagen weg.

Veganistisch

Vader van drie dochters en werkzaam als zelfstandig lifecoach, trainer en loopbaanadviseur. Werkt daarnaast met Ayahuasca . Levensmissie: Anderen bewust maken van talenten en mogelijkheden. Uplift eachother!

Banner