Uitgelicht-Zonnevlecht
Bewustwording

Zonnevlecht Chakra

Zonnevlecht Chakra

“Who am I?”

Wie ben je? Waar wil je voor staan? Wie is je werkelijke ik? Door de heftige periode van de afgelopen tijd is er veel bij mensen gebeurd op allerlei vlakken. Er wordt ook veel verwacht, gevraagd of geëist van je als persoon. En velen van ons proberen ook te voldoen aan alle verwachtingen, vragen en eisen. En dan rijst de vraag…..Waar ben jij als persoon? WIE ben jij als persoon? Waar liggen jouw grenzen?

Dit chakra, het 3e chakra gaat onder andere over grenzen stellen, je innerlijk vuur, energie, je wil, emoties, eigenwaarde en autonomie.

Dit chakra wordt ook wel de zonnevlecht genoemd, je buik net boven je navel. Alle energie komt binnen via je buik. Positieve energie, zoals je de bekende vlinders in je buik, maar ook negatieve energie, buikpijn als je in een ruimte bent met mensen die geen fijne energie hebben.

Je zonnevlecht is een makkelijke ingang voor veel negativiteit. Deze dient dan ook goed beschermd te worden. Door je bewust te zijn hiervan geef je meer kracht aan je zonnevlecht. Edelstenen kunnen ook bescherming bieden. Onbewust doen we soms in ongemakkelijke situaties onze armen over elkaar. Dit werkt ook goed om je zonnevlecht te beschermen.

Hoe ga jij om met negatieve energie? Hoe herken je dit? Een heel simpel antwoord… luister naar je lichaam! Ons lichaam vertelt ons hoe het met ons is, waarschuwt voor pijntjes en ziekte, probeert ons te laten voelen hoe we er voor staan. Echter kunnen we niet altijd ons lichaam voelen laat staan naar luisteren. “Druk, druk, druk”, werken, kinderen halen, boodschappen doen, koken, kinderen naar bed en dan…..rust of toch niet. Dit gaat dan over een doordeweekse dag en niet over een zaterdag waarbij een hoop kinderen een sport beoefenen. 🙂 Dan heb je ook nog de kinderen die al ouder zijn en al zelfstandig allerlei dingen doen. Dan is het misschien niet meer mee naar de voetbal, honkbal, hockey etc maar dan komt het mentale “druk, druk, druk”. De zorgen worden anders.

Bewustzijn is hierbij ontzettend belangrijk. Elke keer weer terug naar je lichaam om te voelen hoe het met je is. Wanneer je in die overgave kunt komen, zul je merken dat je innerlijk vuur weer gaat branden in plaats van dat het dooft. Dat je de kracht en de wil voor iets wat al langer speelt in jou weer oppakt en dat je ook meer energie krijgt en dat zorgt weer voor meer zelfvertrouwen.

Je innerlijk vuur wil zich laten zien, manifesteren, transformeren. Je krijgt te maken met uitdagingen, veranderingen en confrontaties. Het pad dat je bewandelt komt uit op een kruising, welke weg ga je nemen? Het pad waar de meeste mensen lopen of ga je voelen, in stilte en dan je laten leiden door je benen die vervolgens een pad kiezen?

Het juiste pad weet je al lang… maar het daadwerkelijk kiezen is wat anders.

My will and the divine Will are one.

I am connected to the abundant flow

Of the Universe and easily manifest my dreams

  • Lichamelijk: Buik, net boven je navel, maag, lever, galblaas, milt.
  • Element: Vuur
  • Edelstenen: Gele calciet, barnsteen, tijgeroog, citrien (bij mij te verkrijgen)
  • Wierook: Gaur Nitaj, Jasmijn, Radja (bij mij te verkrijgen)
  • Kruiden: Rozemarijn, Lavendel

Niet goed werkend chakra: zorgt voor een vol gevoel en dit komt niet door teveel eten, maar energie dat binnengelaten wordt welke er niet thuishoort. Energie dat van een ander is en niet losgelaten wordt blijft kleven. Soms komt het wel door voedsel want dan wordt er een leegte letterlijk gevuld.

Kan uit balans raken bij: Schaamtegevoelens, autoritair handelen, onderdrukking van de wil, emotionele manipulatie, lichamelijke mishandeling.

Het element vuur zorgt voor energie, kracht en eigenwaarde. Het maakt je sterk en krachtig. Neem de zonnestralen in je op, warm douchen, vuurtje maken etc. Alles wat met warmte te maken heeft werkt positief op dit chakra.

Als oefening is er de zonnegroet of in stilte diep ademen naar je onderbuik werkt ook krachtig.

Fijne meditatie!

“Your visions will become clear

when you can look into your own heart.

Who looks outside, dreams;

who looks inside, awakens.”

Lichtgroet, Fatima

Banner