Maan van het ontwaken
Bewustwording

Maan van het ontwaken: 22 april 2016

Het is weer bijna volle maan. In de tijd dat de aarde rondom de zon draait, draait de maan dertien keer rondom de aarde. Elke ronde duurt achtentwintig dagen. In een jaar tijd kunnen we circa 13 volle manen zien en elke maan heeft een bijzondere kracht en betekenis. Deze maand is het de maan van het ontwaken, ook wel de maan van het opstijgende sap genoemd.

Wedergeboorte

Deze maan staat voor de wedergeboorte van de natuur, in deze periode zul je jezelf ook als opnieuw geboren voelen. Maak hier gebruik en ga de plannen en wensen die je hebt, uitvoeren. Schrijf de avond van de volle maan je plannen op voor de komende periode en ga ermee aan de slag. Ontwaak en ervaar de cycli van de natuur.

De maan van het opstijgende sap heeft haar naam te danken aan het feit dat de wortels van bomen in deze tijd een sapstroom ontwikkelen die water en voedingsstoffen naar boven vervoeren. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om de nieuwe scheuten tot ontwikkeling te brengen. Deze maan valt rond het Beltane feest, het feest waarbij de vruchtbaarheid gevierd wordt. Beltane staat in het teken van bloei en bevruchting. Het is de tegenhanger van Samhain, wanneer de winter wordt ingeluid en dat voor dood en duisternis staat. Beltane staat dus voor licht en leven.

Wees je bewust van wat je echt wilt, waar je echt gelukkig van wordt. Wat je hebt gezaaid is nu aan het groeien en dat wat we in de winter hebben verwerkt en losgelaten geeft nu de ruimte voor nieuwe groei.

De Wilg hoort bij de Maan van het Ontwaken. Deze boom staat bekend om haar beschermende en helende krachten, maar de wilg is een boom met twee gezichten. Tegelijkertijd wordt de wilg namelijk ook geassocieerd met de dood. Het proces van afsterven is nodig om iets anders weer herboren te laten worden. Deze wedergeboorte is van grote essentie in de natuur, en dus ook bij onszelf. Wat sterft keert terug naar de aarde, waaruit het weer herboren zal worden.

Het is volle maan op 22 april 2016 om 07:25:00

 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner