Maan van de langste nacht
Bewustwording

De maan van de langste nacht

Op 12 januari is het volle maan. Deze maan staat bekend als de maan van de langste nacht. Het is de eerste maan na de winter equinox, waarna we weer langzaam richting het licht zijn gaan bewegen. Het thema dat bij deze volle maan hoort is reiniging.

Zoals bij elke volle maan is het nu ook weer een perfect moment om voor jezelf alles op een rijtje te zetten. Vaar je nog op koers? Kun je zaken die jou niet langer dienen, achter je laten zodat je meer ruimte krijgt voor vernieuwing? In de natuur is er nu rust, pak deze natuurlijke cyclus ook op in je eigen leven. Ga rustig na wat jou wel en niet meer helpt. Onthoud: al jouw ervaringen zijn waardevol. Ze leren je wat wel en wat niet werkt. Niets is voor niets, maar je hoeft ook niet alles eindeloos met je mee te dragen. Laat los.

Keer met deze maan van de langste nacht naar binnen en maak contact met je gevoel. Maak een bewuste keuze om jezelf open te stellen voor het nieuwe dat komen gaat. We hebben de donkerste periode van het jaar achter ons en langzaam maar zeker keert het licht weer terug. Deze volle maan werd vroeger ook wel de Full Wolf Moon genoemd. Hongerige wolven huilden aan de rand van de dorpen tijdens deze volle maan.

Het is volle maan op 12 januari 2017 12:35:12

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner