Uitgelicht-VolleMaan251115
Bewustwording

Volle maan van 25 november

Volle maan van 25 november

Op 25 november is het weer volle maan. Deze maan wordt ook wel de Bevermaan, Offermaan of Bloedmaan genoemd. Een volle maan heeft een sterke aantrekkingskracht op het element water. Water heeft te maken met emoties en deze komen tijdens een volle maan extra hevig naar boven. We maken beslissingen, knopen worden doorgehakt en we voelen ons vaak emotioneler dan anders. Afhankelijk van het astrologische teken waarin de maan staat komen specifieke thema’s sterk naar boven en vragen om onze aandacht.

Deze maand is het tijd om je klaar te maken voor de naderende winter. Tijd om naar binnen te keren. Pak je rust en besteed tijd aan zelfreflectie. Geniet van de stilte.

Weet je niet of je nou echt merkt wat de maan allemaal doet? Probeer dan eens een poosje te letten op hoe je je voelt tijdens een bepaalde maanstand. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een maan-dagboek bij te houden. Leef als het ware in het ritme van de maan. Leer welke dingen je het beste kunt doen tijdens de verschillende maanstanden en ontdek dat iedere maanstand een andere uitwerking heeft.

Dit zijn de maanfasen tot en met de volgende volle maan op 25 december 2015.

  • Laatste kwartier 3 december 2015 – de week voor de nieuwe maan, je kunt nu de linkerhelft van de maan zien. Trek je even terug, het is tijd voor reflectie. Wat laat je los?
  • Nieuwe maan 11 december 2015 – de maan is nu niet zichtbaar. Wat wil je bereiken? Wat zijn je dromen? Het is tijd om te gaan opbouwen.
  • Eerste kwartier 18 december 2015 – dit is de week voor de volle maan. Nu kun je de rechterhelft van de maan zien. Energie neemt toe.
  • Volle maan 25 december 2015 – De energie is nu op volle kracht. Tijd voor actie en een tijd om dankbaar te zijn voor alles wat we al hebben bereikt. De kracht van een volle maan kun je het beste benutten net voor, of tijdens de volle maan.

De volle maan van 25 november staat in het teken van overleven. Tijdens deze volle maan kun je een offer brengen als dank voor alles wat je hebt bereikt. Een goede manier om dit te doen is door je tijd aan iemand te schenken en zo iets weg te geven zonder dat je daar iets voor terug verwacht.

Vergeet niet je edelstenen minimaal één nacht in het licht van de (volle) maan te leggen om ze op te laden (achter glas werkt ook). Zo wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. De krachtige energie van een volle maan werkt natuurlijk uitstekend hiervoor.

Ben je net als ik ook zo gefascineerd door de mooie maan en wil je er graag meer over lezen? Op de website van nieuwetijdskind vind je interessante artikelen, evenals op earth-matters en ook op inspirerend leven. Dit zijn er slechts een paar, je kunt nog heel veel andere interessante links vinden als je even googled.

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner