Luisteren naar je hart
Bewustwording

Luisteren naar je hart

Is het nu je gevoel, of juist dat stemmetje wat je aanspoort om te willen veranderen? Iets te veranderen, alleen weet je nog niet wat. Een gevoel van onrust dat je bekruipt, omdat je weet, diep van binnen … er is nog meer, maar ja, meer van wat? Eén ding weet je zeker, je bent niet de enige die iets wil. Luisteren naar je hart: velen gingen je voor.

Je zag wat er gebeurde met mensen om je heen, sommige van je collega’s zegden zomaar hun baan op, zomaar, om iets totaal anders te gaan doen. Wanneer je ze nog eens tegenkwam, hoorde je hun succesverhalen of, wanneer ze heel eerlijk waren, ook hun teleurstellingen.

Er zijn mensen die het zoeken in een ander geloof, een ander huis, een nieuwe baan. Drastischer, in een nieuwe partner of een geheime relatie, emigratie of een goeroe waar ze blindelings achteraan lopen. Wanneer je maar in cirkels blijft rond draaien en je er niet meer uit komt, en misschien wat in paniek raakt bel je naar een hulp lijn of maak je een afspraak bij een medium of paragnost.

“Ik voel me niet begrepen, ik weet het ook even niet meer, zit er nu wel door heen. Mijn werkgever ziet niet wat ik nodig heb, mijn partner begrijpt mij niet meer. Vertel mij nu maar wat ik moet doen.”

Sorry, maar dat kan ik niet. Wie ben ik, om jou te vertellen wat je moet doen of wat goed voor je is? Het is jouw stemmetje dat om hulp vraagt, niet het mijne. 

Laten we bij het begin beginnen. Zulke gesprekken kunnen vele kanten op gaan, ze kunnen interessant zijn, of pijnlijk, confronterend, ontroerend of leerzaam. Maar begin altijd aan de basis. Verbrand geen schepen achter je, wanneer je niet weet welke en of het wel nodig is om dit te doen. Wanneer we teveel buiten onszelf zoeken, horen we dat stemmetje dan nog wel? Luisteren we dan nog wel naar ons gevoel, of komen we er pijnlijk achter dat we onszelf nog meer zijn kwijtgeraakt?

We ‘hebben’ familie, vrienden, partners en werkgevers, maar één ding mogen we nooit vergeten: we zijn van onszelf! We kiezen er vrijwillig voor om bij iemand te willen horen, of om ons ergens bij aan te sluiten. Wanneer wij het op deze manier doen, kunnen we bij onszelf blijven en de ander vertellen wat we nodig hebben. Op deze manier kunnen we uitdagingen aan gaan, groeien als mens, groeien in een baan, overal wonen. Bij tegenslagen, putten we uit onze innerlijke kracht, zijn we in staat om open en kwetsbaar te durven vragen. Wanneer wij onszelf durven zijn, zal er tevredenheid zijn, rust zijn.

Een uitspraak van Ton van der Kroon: “Kies niet met je hoofd, maar met je hart. Je verstand is er om keuzes te begrijpen, niet om ze te maken.” 

Ik wil graag afsluiten met de volgende woorden:

“Luister naar je hart en je verstand zal je de juiste richting wijzen.”

Met een liefdevolle groet,

Hanneke.

Heel normaal, spiritueel en paranormaal. Ik ben coach. Mijn ‘roots’ liggen in de zorg, waar ik 27 fijne jaren in heb beleefd. Daarnaast heb ik met heel veel plezier bijna alles wat er op het gebied van alternatief en paranormaal te leren valt, ontdekt, geproefd en doorleefd. Veel hiervan heb ik ook weer losgelaten, maar behouden wat goed voor mij was en goed voelde.

This article has 1 comment

  1. Helma Meskers

    Mooi en waar!! knufsssss

Comments are now closed.
Banner