Derde Oog Chakra
Bewustwording

Derde Oog Chakra

Je ziet wat je ziet maar kijk je wel? Een doordenkertje misschien want vaak zien we allerlei dingen en emoties bij mensen maar heb je wel goed gekeken? We doen veel vanuit het hoofd en patronen die we van jongs af aan hebben aangeleerd en vergeten op ons innerlijke stem te vertrouwen. We zijn aangekomen bij het zesde chakra: het derde oog chakra.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Voor de één het stemmetje dat zegt “niet doen want dat voelt niet goed, of juist doen want je hoeft nergens bang voor te zijn”, en voor de ander is het juist een gevoel dat sterk aangeeft of iets ok is. Dat gevoel is je intuïtie, jouw waarheid op dat moment. En dat gevoel klopt altijd! De kunst is om je niet van de wijs te laten brengen wat vaak het geval is. Door de omgeving kan het zijn dat er twijfel komt.  Laat je niet van de wijs brengen en probeer terug te gaan naar die ene Stem of je gevoel.

Dit zesde chakra gaat over het derde oog of je zesde zintuig ook wel genoemd. Het is het gebied tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd. In het Sanskriet is de naam Ajna: het Weten. En ook het niet weten hoort hierbij want het denken stijgt nu uit boven het beredeneren.

Visualiseren is een belangrijke voor dit chakra. Hoe helder ziend ben jij? En nee, ik bedoel niet helderziend 😉 Als dit gebied goed ontwikkeld is, dan ben je iemand die goed kan visualiseren, als jij je ogen sluit en denkt aan een prachtige weide waarin je heerlijk danst tussen de klaprozen en van een heerlijke picknick geniet, dan zie je dit daadwerkelijk voor je en kun je zelfs de rozen ruiken. Dan kun je ook andere dingen gaan zien als je er voor gaat zitten. Niets is te gek!  

Er is een verschil tussen kijken en zien als we het hebben over dit chakra. Het kijken is naar buiten gericht en selectief, je ziet wat je op dat moment ziet.

Derde-Oog-Chakra

Het derde oog chakra gaat over Zien. Het zien heeft oog voor het geheel, je ziet meer dan er is, mits je ontvankelijk bent, en daar bedoel ik mee, sta je open voor alles? Het zien komt van binnen, daar zit het weten, de inzichten, jouw wijsheid.

 • Bij het derde oog chakra (het 6e chakra) hoort de kleur indigo blauw
 • Woorden: Dromen, visioenen, visualisatie, intuïtie, kleur, licht en weten.
 • Lichamelijk: ogen, oren neus, zenuwstelsel, hypofyse.
 • Niet in balans: Visuele problemen, hoofdpijn, nachtmerries.
 • Element: Licht
 • Edelstenen: Lapis Lazulli, indigoblauwe saffier, donkere sodaliet
 • Wierook: Vrindaban Flower, Goddess
 • Kruiden: citroengras, viooltje, steranijs, acacia
 • Muziek: VNV Nation – As it fades

Edelstenen en wierook zijn bij mij te verkrijgen.

De hypofyse is een belangrijke klier welke hierbij hoort, en is een ingangspoort die uitzicht geeft op een tunnel naar andere dimensies. Deze klier staat open voor opgeslagen informatie en zal een reactie geven op basis van overtuigingen diep in ons zelf. Kortom, het is het gebied van het Bewust Zijn: bewust waarnemen, je bewust zijn van het bestaan en ingrijpen om zo nodig een verandering teweeg te brengen.

Een fijne oefening is om te leren zien. Bewuster zien. Door bijvoorbeeld meditatie. Mooie muziek, je ogen sluiten en dan kijken…. Wat zie je?

Een mooie meditatie om te leren visualiseren en zien is die van Naomi, Angel contact, op youtube te vinden. Je maakt een geweldige reis en zult van alles gaan zien. Mijn favoriet op het moment.

Wil je wat anders waarbij je je ogen niet hoeft te sluiten? Dan kun je een kaars aansteken en met lokende ogen (je kijkt als het ware door je wimpers) naar de vlam kijken. Als je dit ongeveer 20 minuten doet zul je versteld staan van wat je allemaal ziet.

Op dinsdagavond 23 februari zal ik starten met het 1e chakra van de 7 meditaties. Om de week wordt een chakra behandeld. Van het 1e chakra naar het 7e wordt ook wel de Stroom van Beweging genoemd. Hoe staat het met jou chakra’s? Wil je meer weten, kun je mailen of bellen of hieronder reageren.              

My mind is open to new vision.

I expand my awareness

through my higher self.

Namasté
Fatima

This article has 1 comment

 1. Fatima Broeder

  Er is nog plek voor chakra 1 op dinsdagavond 23 februari! Ervaar je lichaam en energie…
  Wie doet er mee? Contact via mail, telefoon of facebook.

Comments are now closed.
Banner