Bewustwording

Lente, licht en energie

Wat een heerlijkheid. De lente is aangebroken. Opeens is het echt licht als ik ’s ochtends wakker word. En ook ’s avonds lokt vaak nog een avondzonnetje. Er is letterlijk licht in de lucht. En ik merk onmiddellijk dat ik meer energie krijg. De krokusjes zijn uit de grond geschoten en opeens zag ik afgelopen week overal roze bloesems. Wolken van piepkleine roze blaadjes die – als hebben ze het met elkaar afgesproken – overal met grote vanzelfsprekendheid hun tedere lenteboodschap uitstralen. Lammetjes, eendjes, gansjes… Nieuw leven zie ik overal om me heen bij de dieren. De hazen aan de overkant van de vaart maken rammelend overuren in hun haast om elkaar te bevruchten.

Lente

Voorjaarsschoonmaak

Hoe het kan weet ik niet, maar in de lente móet ik poetsen. De oude winterlucht moet uit huis, de ramen moeten open en alles moet van zijn plek. Mijn huis en mijn salon moeten er aan geloven. Met de vitrage in de wasmachine en een enkel verdwaald stofnest achter de kast verwijder ik het oude stof dat in de winter is verzameld. Letterlijk maak ik ruimte, in mijn haard en in mijn hoofd, zodat de energie weer vrij kan stromen.

Beer of lammetje?

Ik wil ook graag naar buiten. Het is heerlijk om door de natuur te lopen en te zien hoe stapje voor stapje alles zich naar buiten keert. De piepkleine blaadjes aan de bomen, de jonge dieren, de vogels die druk bezig zijn om hun nestjes te bouwen. In de natuur lijkt dit hele proces van ontwaken heel makkelijk te gaan. Maar hoewel we als mens wel voelen dat het licht ons energie brengt, kan het juist ook lastig zijn om over te schakelen naar dit nieuwe seizoen. Denk aan kwaaltjes als voorjaarsmoeheid, hooikoorts en andere allergische klachten. Veel mensen moeten juist in de lente even weer op gang komen. Vaak voelen we ons specifiek aan het begin van de lente moe, traag en zwaar. Alsof we de winter nog even letterlijk van ons af moeten schudden. Onze gemoedstoestand lijkt in eerste instantie soms meer op die van een humeurige beer dan van een dartel lammetje.

Lente - Hoofdmassage

Een lichte geest in een schoon lichaam

Ook voor je lichaam geldt dat je eerst wellicht even moet opruimen. Je dode huidcellen wegscrubben, waxen, het vuil eruit zweten. In de Ayurvedisch leer wordt gesproken over de Indiase hoofdmassage als manier om je hoofd letterlijk leeg te maken. In mijn salon ben ik daar op dit moment ook mee bezig. Ik geef zelf deze massages waarbij je door blokkades op te heffen je fysieke en energitische lichaam weer met elkaar in balans brengt. Spieren ontspannen en je energie gaat weer vrijer stromen. Een heerlijke manier om ook zelf de lente goed te beginnen. Op mijn website vind je de menukaart voor allerlei mooie manieren om jouw lente energiek te starten. Wat dacht je van een Spa total body scrub, Microdermabrasie, de Indiase hoofdmassage of zelfs een volledig Ayurvedisch ritueel om jezelf heerlijk te verwennen en op te laden. Je bent van harte welkom.

Liefs,

Ellen

Ik ben Ellen. Ik ben een vrouw, echtgenote, moeder, kind, zus, tante, nicht, vriendin en heel erg mijzelf. Care to Care Beauty&Wellness is mijn schoonheidssalon waarin ik met veel plezier en passie werk. Ik heb een meditatiedocente opleiding gevolgd en werk o.a. met de Ayurvedische lijn Utsukusy. Ik geef Ayurvedische gezichtsbehandelingen èn een Ayurvedische Ritueel in combinatie met meditatie.

Banner