Lentemaan 23 maart 2016
Bewustwording

Lentemaan 23 maart 2016

Het is weer bijna volle maan. De Lentemaan kondigt het begin aan van de lente. De temperatuur stijgt, het blijft steeds langer licht buiten en de natuur ontwaakt uit een diepe winterslaap. Ook wij worden steeds actiever en we willen dingen gaan ondernemen. Deze volle maan staat in het teken Weegschaal, tegenover Ram. Elke volle maan vraagt ons om aandacht te hebben voor kenmerken van de betrokken astrologische tekens, zodat we bewuster worden en meer in balans komen.

De Weegschaal is één en al vrede, harmonie en balans. Vriendelijk, gastvrij en verzorgd. De Ram is onafhankelijk, houdt van uitdagingen en is veel impulsiever dan de Weegschaal. De Ram beslist sneller en gaat gemakkelijker over tot actie. Daarnaast vertegenwoordigt de maan het vrouwelijke en de zon het mannelijke en is er ook een conflict tussen gevoel en verstand. Niet zo gek dus dat de tijd rondom de volle maan vaak voor veel onrust zorgt. Herken je dit? Misschien slaap je slecht, ben je moe of voel je je emotioneel. Onze chakra’s staan meer open en er vindt een trillingsverhoging plaats.

Lentemaan

Bescherming

Het thema van deze Lentemaan is bescherming. Het beschermen van de plannen die je bij de Sneeuwmaan de kracht hebt gegeven om te ontkiemen. De zaadjes zijn nu ontkiemd en levensvatbaar maar nog zo jong en kwetsbaar. Bedenk hoe jij de bescherming biedt die nodig is om iets te laten volgroeien. De periode rond de volle maan (een week ervoor tot een week erna) is heel krachtig en bij uitstek geschikt voor meditatie en het realiseren van  eerder gezette intenties. We barsten van de creativiteit, energie en nieuwe ideeën.

De volle maan van 23 maart 2016 wordt ook wel de “Wormmaan” genoemd. Deze naam heeft de maan te danken aan het ontdooien van de aarde, het terugkeren van de wormen en daarmee ook de roodborstjes. Daarnaast wordt deze maan ook wel de “Kraaimaan” genoemd; het geroep van de kraaien geeft het einde van de winter aan. Zie onderstaand filmpje voor nog wat leuke weetjes over de volle maan van 23 maart.

Het is volle maan op 23 maart 2016 om 13:01:38

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner