Health

We love burpees!

…Of toch niet? Burpees zijn zo vreselijk goed voor je! Je doet namelijk een full body workout met de burpee. Je traint je benen, armen, borst, rug en buikspieren. Je ontwikkelt kracht in al deze spiergroepen, daarnaast word je conditie beter en word je ook nog eens leniger. Dus ja: we love burpees!

De burpee dankt zijn naam aan de Amerikaanse bewegingswetenschapper Royal H. Burpee, die de burpee-test ontwikkelde. Deze test werd veel gebruikt in het Amerikaanse leger om de fitheid van soldaten snel en effectief te meten!

Wat ga je doen:

  1. Je begint door rechtop te gaan staan, jump omhoog
  2. Zak door je knieën, alsof je een squat uitvoert
  3. Plaats vervolgens je handen op de grond
  4. Strek je voeten naar achteren uit. Dit kan je stappend of springend doen
  5. Dit brengt je in de beginpositie van de push up
  6. Stap of spring met beide voeten richting je handen
  7. Ga weer rechtop staan

Vandaag gaan we 30 burpees doen. Dit kun je in 3 setjes doen. Steeds 10 herhalingen met een minuut rust tussen door. Succes!

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner