Uitgelicht-Elizabeth
Bewustwording

Ontladen

Ontladen

Er zijn verschillende definities van ontladen. De definities die er voor mij toe doen zijn:

  • Het laten afnemen van spanning
  • Ontdoen van lading
  • Verlichten
  • Van een last bevrijden

Voor ons mensen is ontladen super belangrijk! Je kunt je voorstellen dat als je niet genoeg ontlaad, je ‘vol’ komt te zitten. Dat kan er toe leiden dat je allerhande klachten krijgt. Het is een essentieel aandachtspunt op m’n werk. Mijn klanten er op wijzen dat tegenover spanning ontspanning moet staan.

Ontladen versus opladen.
Iedereen is druk en heeft vaak op meerdere fronten ballen in de lucht te houden. De aanstaande maanden leveren nog wat extra ballen door de feestdagen. Hoe zit het bij jou? Hoe is bij jou de balans tussen spanning en ontspanning? Weet je hoe te ontladen? Prikkelbaar zijn, snel ziek/verkouden zijn, slecht slapen, zomaar een paar signalen die aangeven dat je ‘vol’ zit. Scan jezelf eens en maak dan de balans op.

Lozen!
In de vorige blog ook aangekaart en nu weer van toepassing, ademhalen. Voeten op de grond en diep inademen door je buik. je kunt lozen door krachtig uit te ademen. Door te visualiseren dat je nieuwe energie inademt en oude loost zorgt voor een vitaler gevoel. Doe dit 5 minuten. Liefst ’s morgens. Als je dan toch bezig bent, ga op het randje van je bed zitten en druk je hielen goed in de grond. Wees je bewust van je gedachten en laat de gedachten die je niet nodig hebt via je voeten de grond in zakken. Voor sommige klinkt dit misschien een beetje koekoek maar probeer het gewoon 🙂

Via je voeten raak je een hoop stress kwijt. Het gronden en lozen doe je het best op blote voeten in de natuur. Maar aangezien ons klimaat daar niet het hele jaar geschikt voor is zijn er alternatieven. Bij thuiskomst bijvoorbeeld je schoenen uit doen. Zo maak je beter contact met de grond en voel je je voeten veel meer.

Voetenbad
Enorm heilzaam is het voetenbad. Als je iedere avond een voetenbad neemt zul je merken dat je je over de hele linie beter gaat voelen. Meng lekker warm water met Keltisch zeezout. Ook wel het witte goud der aarde genoemd. Rijk aan mineralen en helend. Voor een goede ontlading kun je er een hoofdolie als citroen, mandarijn, limoen, jeneverbes of lavendel aan toevoegen. deze hebben een verfrissende uitwerking op het hoofd.

Voor gevoelige kinderen is het voetenbad een heerlijk avondritueel. Ik heb zelf een zoontje van 12 die sensitief is en hij heeft er een tijd lang zelf om gevraagd. Het deed hem erg goed. Een kwartier niks (kunnen) doen. Alleen maar zitten. Geen telefoon maar een boekje erbij. Lekker ‘chill’ zoals hij dan zegt. Kinderen geven vaak de voorkeur aan mandarijnolie.

Wanneer iets je dwars zit is een goed gesprek ook een heerlijke manier van lozen. Verlos jezelf van die hersenspinsels en de daarbij behorende spanning. Maak weer ruimte in je hoofd en je fysiek zal automatisch mee doen in het loslaten. Ontladen gaat vaak hand in hand met opladen. Hoe lekker is dat? Wandelen is lozen maar ook weer bijtanken door de frisse lucht en het zijn in de natuur. Dansen, zingen, springen is lozen maar ook het vrij laten komen van hormonen waar je weer blij van wordt. Een goede vrijpartij is lozen maar ook weer een boost voor je lichaam en je relatie.

Laat eens een balletje vallen en voel…

Reach out and touch..

Liefs,

Elizabeth

*Tip! Een heel goed boek om te vragen aan de sint is The amazing liver& gall bladder flush van Andreas Moritz. In dit boek wordt oa de heilzame werking van Keltisch zeezout toegelicht

Ik ben Elizabeth, eigenaresse van ZoZit't Stoelmassage&zo.

Banner