Kruinchakra
Bewustwording

Kruinchakra

Het zevende chakra: kruinchakra… het kwartje is gevallen!

Het inzicht, het grotere geheel en contact met Boven. Het leven vanuit puurheid, waarheid, waarachtigheid en het licht. Leef jij vanuit deze wijsheden? Kun je zo puur zijn als een bergkristal? Jouw waarheid leven en uitspreken? Kun jij leven in licht? Dit is allemaal mogelijk als je ook de duisternis wilt zien. In dat ene diepe gat waar je in bent gevallen, gestruikeld of geduwd. Die plek is minstens zo belangrijk als het mooie heldere licht waar we zo graag in willen zitten en blijven.

Dit chakra gaat ook over de Verbinding. Je Verbinding met “boven”. Het gevoel van éénheid met alles en iedereen om je heen. Hiervoor zijn de andere chakra’s nodig. Je hele lichaam is nodig om dit te kunnen voelen. De verbinding met het eerste chakra belangrijk. Het Aardse opzoeken. Zorgen dat de stroom weer op gang komt in het lichaam. Alle chakra’s aanwakkeren om weer in het grote geheel te komen en het licht te zien.

Transcendentie hoort ook bij dit chakra. Dit is het bewustzijn zonder object of enig besef, het omvat alle dingen tegelijkertijd zonder op een specifiek ding gericht te zijn. Dit klinkt misschien wat onbegrijpelijk. Om het wat makkelijker te zeggen: de kenmerkendste eigenschap is leegte. Dit kun je alleen ervaren als je je gehechtheid opgeeft. Gehechtheid aan spullen, mensen en gevoelens. Dan overstijg je de alledaagse wereld en komt er bevrijding van de valkuilen der illusie en kom je in de toestand van gelukzaligheid en vrijheid. Hier kan van alles gebeuren.

Als je aan de slag gaat met deze energiebanen en begint bij chakra 1 dan heb je de reis afgelegd waarin je onder andere kortzichtigheid, pijn en lijden uitgestegen bent. De opwaartse stroom is die van Beweging en Bevrijding. Al wat hierboven beschreven is heb je beleefd en doorleefd. Dan is het tijd om neerwaarts te gaan. Met een moeilijk woord heet dit immanentie. Het is tijd om vanuit die leegte te gaan Manifesteren. Het besef van het goddelijke in ons, intelligentie, inspiratie, kracht, gevoel van verbondenheid en uiteindelijk iets gaan neerzetten. Je hebt de zelfkennis verkregen dat het muladhara chakra, het eerste chakra, de bron is van zowel het opstijgende als het neerwaartse waaruit de wortels tot diep in de grond door kunnen dringen.

Met andere woorden….. actie! Het daadwerkelijk gaan doen en aangaan van hetgeen je in de Leegte hebt gezien en gevoeld worden nu omgezet in daden. Dit kan van alles zijn: toch gaan voor die andere baan, je eigen winkel beginnen, die opleiding doen die je al geruime tijd op je lijstje staat, het boek schrijven dat al jaren in je hoofd afspeelt of relaties en vriendschappen op de weegschaal zetten.

We zitten nu in een tijd waar veel mensen naar buiten treden. Let er maar eens op. Op je werk, thuis, familie of vriendenkring. Er is beweging en die zorgt ervoor dat je mee dient te bewegen. Dus mediteer, gebruik je chakra’s en…..let op de signalen die je krijgt. Voel en luister.

Kruinchakra

Lichamelijk: hersenschors, epifyse.

Onbalans: chronisch ziek, migraine, zwak immuunsysteem.

Wierook: Vrindaban flower, goddess, rozas.

Edelstenen: bergkristal, witte calciet, diamant.

Kleur: wit/ violet

Woorden: transcendentie, visioenen, eenheid, overgave, (zelf)kennis, bewustzijn, inzicht.

Wierook en edelstenen zijn bij mij te verkrijgen.

Oefeningen die je kunt doen zijn bewust mediteren en voelen. Wat gaat er door je heen, wat voel je? Qua bewegen is het voor dit chakra minimaal want de meeste beweging zit in de eerste drie chakra’s. Naarmate je naar boven gaat in je lichaam, zal het bewegen minder worden.

Een andere oefening is focus. Hoe is jouw focus en waar ligt deze? Dit brengt vanzelf bewustzijn met zich mee. Wees geïnteresseerd in jezelf! Ga op onderzoek uit 🙂

“Breathe in and be aware of your body

and look deeply into it,

and realize that you are the Earth..”

                               

Fijne reis.

Namasté, Fatima

Banner