IJsmaan 31 januari
Bewustwording

Diepgang tijdens de volle IJsmaan op 31 januari

Op de laatste dag van deze maand is het volle IJsmaan, dit is de tweede volle maan in januari. De tweede volle maan in één kalendermaand wordt ook wel een Blauwe Maan (Blue Moon) genoemd. In maart gebeurt dit nog een keer (op 2 maart en op 31 maart is het volle maan). Er gebeurt veel tijdens de volle IJsmaan op 31 januari, want het is de derde Supermaan op rij èn het is de eerste keer in 150 jaar dat er een Blauwe Maansverduistering plaatsvindt.

Totale maansverduistering

Tijdens een maansverduistering beweegt de maan zich door de schaduw van de aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak valt en de maan veel donkerder is dan normaal.

De totale maansverduistering duurt van 13:52 tot 15:09. In die periode bevindt de maan zich volledig in de kernschaduw van de aarde en valt er geen direct zonlicht meer op de maan. Toch valt er nog een klein beetje zonlicht door de aardatmosfeer en wordt gebroken, waardoor dit het maanoppervlak alsnog kan bereiken. Dit is vooral rood licht, waardoor er een rode gloed over de maan komt. Deze fase wordt ook wel Bloedmaan genoemd.

Lees er hier meer over.

IJsmaan 31 januari

Het thema van deze volle maan is diepgang

Zoals bij elke volle maan, is dit een periode van bezinning, reflectie. De diepgang tijdens deze volle maan heeft te maken met het ervaren wat er nu ook in de natuur gebeurt. De bomen en planten zijn in rust, diep geworteld in de aarde, nauwelijks bewogen door wind en kou. Ook de zaden bevinden zich diep in de aarde, waar ze in alle rust kunnen ontkiemen.

Voor ons is dit een mooie tijd om iets nieuws te beginnen, maar wèl met goede voorbereiding. Kies niet voor de snelle resultaten maar kies juist voor diepgang en geef dat wat je dit komende jaar op wilt starten een solide basis. Een goede voorbereiding van je plannen is op de lange duur meer waard dan snelle, korte termijn resultaten.

In de periode van de IJsmaan beginnen de eerste activiteiten voor het vruchtbaar maken van de grond. Is er nog iets dat je in de weg staat om straks te gaan zaaien? Is er nog werk dat je moet verrichten om meer in balans te komen? Ga daarmee aan de slag.

Focus op het positieve

Zoals de maan de oceanen beïnvloedt, heeft de kracht van de maan ook invloed op ons. Wij bestaan tenslotte ook voor een groot deel uit water. Veel mensen voelen de energie van de maan ook tijdens de verschillende fasen, al dan niet bewust. Je kunt de krachtige energie van de maan inzetten bij een meditatie, om je doelen te helpen verwezenlijken en om jezelf krachtiger te voelen. Laad jezelf op met de krachtige energie van de maan.

De kracht van de volle maan versterkt alles, dus wees je bewust waar jij je aandacht op richt. Het is extra belangrijk om je in de periode rondom de volle maan te richten op positieve gedachten, interacties en activiteiten. Focus je op de doelen die je wilt behalen, beoefen actief radicale dankbaarheid en wees liefdevol naar jezelf en naar anderen. Dit is overigens niet alleen tijdens de volle maan een goed idee. 😉

Happy full moon! 

Het is volle maan op 31 januari on 14:27:46

Vollemaanwandelingen

Tip! Wist je dat Staatsbosbeheer vollemaanwandelingen organiseert? Kijk hier voor de diverse wandelingen tijdens de volle IJsmaan op 31 januari en meld je aan als het je leuk lijkt.


 

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner