Mindset
Bewustwording

Mindset of…?

“It is all in your Mind… Mind… Mind..”

Voortdurend blijf ik mij verbazen over de mogelijkheden en hoeveel er nog te ontdekken is in ons brein, oftewel de mind, de geest, die grijze massa in ons hoofd. Waarschijnlijk heb jij je ook weleens verwonderd over die mysterieuze matrix daarboven tussen je oren. Ons brein is gevuld met boeiende programmeringen oftewel ‘hacks’- zowel verrassend, verwarrend en ook juist heel verhelderend. Vooral wanneer je hiermee begint te stoeien, je er tegen gaat vechten en/of je er mee gaat experimenteren. Dan ontdek je interessante patronen waardoor je jezelf beter leert begrijpen en waardoor je bewuster wordt van je onderbewustzijn.

Mindset

What’s going on in there?

Mindset of Mindfuck?

Breinspelletjes kunnen je op verrassende wijze meer in verbinding brengen met je onderbewustzijn. Ze kunnen zelfs op een snelle manier intieme details van je persoonlijkheid blootleggen. Zoiets vindt ik super boeiend en interessant!

Dus: wie heeft er zin in een Mind spelletje??

Let wel: dit spel kan je diep verbinden met je onderbewustzijn in slechts 5 minuten. Je kunt onbewuste verlangens ontdekken en eventuele onderdrukte persoonlijke waarheden. En als je dit samen met een vriend of vriendin doet is de kans groot dat je meer over elkaar leert- dingen die je eerst niet wist of niet begreep. Het zorgt gegarandeerd voor leuke gespreksstof 😉 Zin in? Okay, hier gaan we!

Oh ja! Nog even dit: weet wel dat als je nu de uitkomst al leest het spel geen zin meer heeft. Je onderbewust is dan namelijk bewust en de uitkomst is dan onbetrouwbaar. Dus niet stiekem doorscrollen naar beneden!! Belangrijk is óók om te weten dat er géén goede of foute antwoorden zijn. Het is persoonlijk. Haast je ook vooral niet, zorg dat je de omschrijvingen zo gedetailleerd mogelijk uitwerkt. Hoe meer details, hoe beter.

Okay … komt ‘ie. Pak pen en papier en omschrijf in detail de volgende situaties:

  1. Denk aan een uitgestrekte woestijn, en in het midden van de “zee van zand” is een kubus. De eerste taak is om de kubus te beschrijven, alle details zoals afmeting, groot klein…materiaal steen, glas en plaatsing waar in het zand. Omschrijf deze heel duidelijk op je papier.
  2. De volgende taak is om een ​​ladder te visualiseren. Waar is deze ten opzichte van de woestijn en de kubus? Beschrijf ook dit weer zo gedetailleerd mogelijk. Hoe ziet de ladder eruit? Is hij groot of klein? Welke kleur ? Wat voor materiaal?
  3. De derde stap is om een ​​paard te bedenken in deze woestijn. Beschrijf het paard, de locatie, en de acties van het paard. Is het in beweging, of staat hij stil? En als het paard in beweging is waar gaat hij dan naartoe? Hoe voelt het, en wat voor soort energie wordt afgegeven?
  4. Nu zijn er bloemen aanwezig in deze scene. Beschrijf de bloemen, de kleuren, de hoeveelheid, geur, enz. Waar zijn ze, in verband met het paard, ladder, kubus, en zand?
  5. En laatste vraag; er raast nu een storm in de woestijn.. Probeer je ook deze voor te stellen en dit precies te beschrijven. Wat voor storm is het? Hoe voelt het? Wat gebeurt er wel of niet, met bijvoorbeeld de bloemen, het paard, de ladder, kubus of het zand? Is de storm in een bepaalde richting? Is het in de buurt, of juist ver weg?

En dan nu de onthulling! Ben je er klaar voor ?

Uitleg van de symbolen

De kubus vertegenwoordigt jou, deze ben jij en de grootte geeft het ego aan de plaats laat zien hoe gegrond je bent, en het materiaal je openheid. Hier is de mindf*ck, ehh.. truc, dat wanneer je wordt gevraagd om een ​​lege, abstracte entiteit beschrijven – zoals in dit geval een kubus, je verbeelding neigt om zijn eigen identiteit hierop te projecteren.

De ladder staat voor je vrienden. Waren je vrienden in de buurt van de kubus, of ver weg? Waren ze leunend tegen, of aan de binnenkant? De plaatsing van de ladder geeft de aard van deze relatie(s) aan…

Het paard vertegenwoordigt je partner.. Het type paard onthult veel over de eigenschappen, huidige situatie en of verlangens van (toekomstige) partner. Sommige mensen zien een rustig bruin werkpaard of juist wild, steigerend ? Of wellicht een sprookjesachtige eenhoorn? Is je paard ver van je kubus? Wil het weglopen? Of blijft het paard in of bij de kubus? Dit kan je huidige partner of een in aanmerking komende partner vertegenwoordigen. De resultaten hiervan zorgen vaak voor een mix van hilarische uitkomsten.

De bloemen staan ​​symbool voor kinderen. De hoeveelheid bloemen laat zien hoeveel kinderen en de kleur geeft de esthetische aard aan en ook hun gezondheid en toekomst.. De plaatsing van de bloemen onthult je relatie met hen. Ver weg of juist dichtbij ?

Dan als laatste de storm. Deze vormt bedreiging. Dit spreekt tot je huidige toestand en omgaan met gevaren, risico’s in het leven. Sommigen kunnen een verre storm zien aan de horizon, en deze langzaam zien verdwijnen. Of zie jij jezelf in het midden van een donderende onweersbui? Met hagelstenen ter grootte van tennisballen die je kwetsbare kubus het paard en zelfs je bloemen bekogelen. … Dan is de kans groot dat jij een aantal trauma’s hebt opgelopen.

En wat vind je van bovenstaand spel? Mindf*ck? Of..? Ik vindt het een heel leuk, boeiend en grappig sociaal experiment. Het zorgt in ieder geval voor leuke gespreksstof, toch?!

Ik ben reuze benieuwd wat jij er van vindt 😉 Laat je het weten in een reactie?

Faab

Mindset

 

Ik ben Faab... Aka Fabiana: Sportieve onderneemster & creatieveling... About me: https://youtu.be/JuYt7wcWzN8 Making the World more fun: www.Faabulousstuff.com Mijn persoonlijke blog waar ik mijn kwetsbare en authentieke ik blootgeef: www.faabulous.me

Banner