Full-Moon
Bewustwording

Volle maan en maansverduistering 28 september 2015

Volle maan en maansverduistering 28 september 2015

Iedere maand schrijf ik hier een blog over de volle maan. Dat is een thema dat me erg interesseert- de volle maan leert me veel over mezelf en geeft me inzichten die me doen groeien. Ik ben geen astrologe, geen medium, geen volle maan expert: ik ben Marit. Ik bedenk de informatie over de volle maan niet zelf, ik gebruik diverse bronnen, geef er mijn eigen draai aan en deel het hier met jou. Omdat ik denk dat het ook voor anderen interessant is!

Ik vind het leuk om mensen bewust te maken van de kracht van de natuur, de maanenergie en hoeveel effect dit heeft op eenieders leven, op deze manier geef ik daar invulling aan. Onderaan mijn blog vindt je altijd een overzicht van door mij gebruikte bronnen die je zelf kunt raadplegen voor verdieping als je dat wilt. 


Het is weer bijna zover: volle maan. Misschien merk je het al, doordat je bijvoorbeeld minder of slechter slaapt; iets wat veel mensen beleven rond een volle maan. Op 28 september is het niet alleen tijd voor weer een volle maan, maar er vindt op die datum ook een totale maansverduistering plaats die in heel Europa te zien is (bij helder weer).

Een maansverduistering vindt plaats wanneer de zon, de aarde en de maan zich op één lijn bevinden met de aarde in het midden. Wat je normaal gesproken ziet is het zonlicht dat de maan naar de aarde weerkaatst, maar omdat de aarde nu in de weg staat kan dat niet. Het zonlicht dat dan door de aardatmosfeer dringt, kleurt rood waardoor je een rode gloed kunt zien op de maan: dit wordt ook wel een bloedmaan genoemd. Als je de maansverduistering wilt zien moet je wel even tussen 04:00 en 05:00 je bed uit 🙂

De volle maan doet nogal wat met alles dat leeft, groeit en bloeit en een maansverduistering doet daar nog eens een schepje bovenop. Energetisch gezien zorgt een maansverduistering namelijk voor extra bewustwording. Schaduwkanten van onszelf en van anderen worden zichtbaar, wat kan leiden tot (hevige) conflicten. De verduistering kan echter ook heel waardevol zijn om versneld inzicht te krijgen in eigenschappen waar we aan zouden kunnen werken en ook in hoe we in relatie staan tot de mensen om ons heen.

Full-Moon-2

Wat er eigenlijk gebeurt tijdens een volle maan, is conflict. De maan staat namelijk voor het vrouwelijke, en vertegenwoordigt het onbewuste, ons gevoel, emoties en intuïtie, terwijl de zon staat voor het mannelijke en veel meer te maken heeft met het bewuste; daadkracht, ratio. Bij een volle maan staan de zon en maan astrologisch gezien recht tegenover elkaar. Nou, tel uit je winst! Je kunt je voorstellen dat dit nogal wat losmaakt op het vlak van gevoel en verstand. Dit kun je in jezelf beleven of juist meer in relaties met anderen. Ook kan het zo zijn dat je wilt veranderen van baan, dat je wilt verhuizen of voelt dat je toe bent aan andere grote veranderingen in je leven. Dit alles wordt nog eens helemaal ingekleurd door de astrologische tekens waarin de maan en de zon zich bevinden.

De volle maan van 28 september heet ook wel de oogstmaan. De oogstmaan geeft inzicht in de cyclus van het bestaan. Deze oogst is het zaad voor later. De dagen worden nu weer donkerder en de natuur bereid zich voor op de winter en maakt zich op voor een rustperiode. Tijdens deze volle maan, met de maansverduistering, vindt er een grote verschuiving van energieën plaats. Vergeet niet om de maanenergie te gebruiken voor de reiniging, zuivering en het opladen van stenen of kristallen!

Wat heb je bereikt de afgelopen periode? Waar sta je? Wat neem je mee en wat laat je los? Net als voor de natuur is het ook voor ons een tijd om meer naar binnen te keren. Elke Volle Maan heeft haar eigen thema  en het thema van de oogstmaan van 28 september is onsterfelijkheid.

Wil je meer lezen over de volle maan en wat het thema precies voor jou betekent? Check out onderstaande websites, bomvol interessante en diepgaande informatie:

Ik ben Marit. Ik ben een creatieve, vrije geest met een liefde voor communicatie: geschreven, gesproken, digitaal, op papier en vooral ook 'live'.

Banner