Bewustwording

Kracht door bewustwording

Ik heb een boek wat ik een klein beetje als mijn ‘bijbel’ gebruik. Het boek heet “Kracht door bewustwording” en het is geschreven door Sanaya Roman. Af en toe sla ik het boek op een willekeurige pagina open en dan lees ik de boodschap die ik voor die dag krijg. Dit keer was het de tekst:

“Door het vermogen jezelf positief te beoordelen in plaats van negatief kun je sneller groeien.”

Graag wil ik mijn boodschap met jullie delen.

Er zijn vele niveaus van energie in het universum, van de grovere of dichtere niveaus tot de niveaus van groot meesterschap. De grovere niveaus gaan polariteit, goed en slecht en de stormen van de emoties te boven. Het zijn niveaus van toenemende liefde, licht en persoonlijke kracht.

Er zijn lessen op ieder niveau en één van de gemakkelijkste manieren om hoger te komen, is door de lessen te zien als uitdagingen en gelegenheid tot groei. Als je hoger gaat, houden de uitdagingen niet op, maar ze veranderen van karakter. Je kunt niet groeien zonder uitdagingen. Het hangt af van de wijze waarop je met de uitdagingen omgaat of je hoger komt en sneller groeit, of dat je juist langer in de dichte niveaus blijft hangen.

Hoe groter je afkeer van problemen is, hoe meer je je verzet als dingen niet precies zo gaan als jij het wilt en des te langer zullen problemen bij je blijven. Deze dichtere niveaus van energie zijn als drijfzand en trekken je omlaag. Als je er in gevangen zit, houden je gedachten zich constant bezig met wat als jij als problemen beschouwt. Als je dit kunt doorbreken en je jezelf naar een hoger energie niveau kunt tillen, doen je gedachten dat ook en dan begin je positief te denken.

Om bij jezelf te kunnen waarnemen in welk energie niveau je zit moet je over enige zelfkennis beschikken. Je leert jezelf kennen door tijd in jezelf steken en je er bewust van te worden wie je bent en wat je denkt. Je gedachten kun je opschrijven en in categorieën verdelen. Kijk in iedere categorie, zoals bijvoorbeeld gedachten over een intieme relatie, hoe hoog het niveau van denken is. Gedachten die negatief of destructief zijn, bevinden zich aan de dichte of lagere kant; gedachten die positief of helend zijn bevinden zich aan de fijnere, hogere kant.

Blijf niet met problemen vechten of met vragen worstelen, dit houdt je in de dichtere energie niveaus. Je geest vindt het heerlijk om bezig te zijn met discussies, om weerstand te bieden en te vechten en dat houdt je in de lagere energieën. Zorg dat je de wilskracht en de intentie hebt om naar een hoger niveau te gaan, naar de positieve en fijne energie, dan kom je daar ook!

Kracht door bewustwording

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner