Seizoenen
Bewustwording

In harmonie met de seizoenen

De herfst is begonnen, de natuur keert naar binnen. Bladeren laten los, de dagen worder steeds korter en de natuur biedt ruimte voor winterslaap. Klinkt heerlijk dat laatste, vind je niet?! Hoe haaks staat dit op ons bestaan? Maar wij zijn toch ook onderdeel van de natuur? Hoe kunnen wij in harmonie leven met die wisselende seizoenen?

Reflectie

Wellicht is deze periode, de herfst, dan ook goed om mee te bewegen met de natuur. Evalueren, voelen, loslaten en rust. Een mooie tijd om te vertragen en de dagen kort te houden. Ook jouw to-do lijst dus ūüėČ

Het is tijd voor wat reflectie. Trek de gordijnen dicht, zet een kop thee en nestel jezelf onder een dekentje op de bank. Wat waren bijvoorbeeld de voornemens die je maakte voor dit jaar? Hoe zijn ze verlopen? Hoe is jouw energie, jouw gezondheid, werk , relaties? Hoe voel je je? Oplossingen hoef je nog niet te bedenken. Die komen straks vanzelf.

Natuurlijk ritme

De winter volgt de herfst vervolgens op. Hier is dan echt sprake van verstilling. De dieren hebben zich teruggetrokken, vogels hoor je even niet meer en geuren zijn er ook bijna niet te ontdekken. Als je meebeweegt met de natuur, zou dit het moment zijn dat je bewust minder afspraken maakt. Minder onderneemt en toegeeft aan jouw natuur.

Klinkt heel lastig in onze maatschappij, maar zouden wij niet floreren als wij dichter bij onze natuur zouden staan? We zien tenslotte allemaal de resultaten om ons heen van ons gehaaste leventje. 1 miljoen mensen hebben op dit moment last van burn-out klachten. Deze klachten ervaart 17% van werkenden tussen de 25 en 35 jaar . Bizar toch?

Weer even terug… Ondergronds broeit er ook weer van alles in de winter. In de natuur en wellicht dus ook in jou. Laat het daar nog heel even, als je de natuur volgt. Dat wat zich aanbiedt, nog even verkennen en verdiepen. Als de lente zich weer aanbiedt leef¬†je naar het juiste moment toe om idee√ęn vorm te geven. En dan? Gas erop natuurlijk! De lente en de zomer lenen zich er bij uitstek voor! Lange dagen, veel energie en vol van levenslust!

Maar: nu dus nog even niet. Althans, niet als je de natuur volgt.

Pak je moment

Tijd voor bezinning in een druk bestaan? Ik herken het dilemma. Ik zet zelf steeds vaker de radio uit in de auto en kies tijdens de langere ritjes bijvoorbeeld voor¬†dit gesprek met¬†Jan Geurts, of het interview met hem bij ¬†het programma “De Verwondering”.

Of, misschien liever iets minder zwaar, de wijze lessen uit het luisterboek van Claudia de Breij.

Wellicht zit er iets tussen wat jou aanspreekt. Luister anders eens beter naar dit mooie nummer dat voorbij komt…

Hoor, luister en deel het met elkaar.

Heb je tips? Deel ze met ons!

Ik haal graag het beste in medewerkers naar boven. Wees goed voor lichaam en geest en gebruik de juiste brandstof, uit liefde voor jezelf. :-) www.healthclubincompany.com

Banner