Nieuwe inzichten
Bewustwording

Laat je inspireren door nieuwe inzichten

Een tijd geleden heb ik besloten het nieuws op tv niet meer dagelijks te volgen. Om in termen van Stephen Covey te spreken, was mijn “cirkel van betrokkenheid erg groot en mijn cirkel van invloed bij deze onderwerpen bijzonder klein”. Dit is dé manier om leeg te lopen, boos te worden en gefrustreerd te raken.

Hoogste tijd dus om dit dagelijkse drama buiten mijn cirkel van betrokkenheid te plaatsen (mocht je niet bekend zijn met deze cirkels, het is de moeite waard om er eens op te googlen)Ik was duidelijk toe aan inspiratie en nieuwe inzichten!

Hallo, podcasts

Hoe je de dag start, heeft veel invloed op hoe de rest van de dag verloopt. Begin de dag daarom eens niet met het nieuws, maar met iets leuks, bijvoorbeeld een aflevering van Modern Family. Duurt net zo lang: 20 minuutjes! De radiowereld is ook niet meer zo positief. Het nieuws is net zo bedroevend*, DJ’s worden weggekaapt, de duo’s belazeren elkaar en de muziekkeuze lijkt veelal gelijk. Over de smaak van de radiomuziek zou ik zelfs wel willen twisten. 😉

Laat ik het bij mezelf houden, ik ben er redelijk klaar mee. En zo kwamen de podcasts op mijn pad. Wat een aanwinst! Podcast staat als app doorgaans op alle smartphones en tablets. Voor de mensen die er niet bekend mee zijn: het is een soort Netflix, maar dan voor de radio. Er is een app voor iOS en een app voor Android.

Nieuwe inzichten

Kies je eigen nieuws

Ik luister een podcast dus altijd op mijn telefoon. Aangesloten op mijn autoradio en het uur aan reistijd vliegt doorgaans voorbij, luisterend naar positieve, realistische en inspirerende personen. Ook in de wereld van de podcast heb je natuurlijk leuk en niet leuk, goed en slecht, mooi en bedroevend, maar hier kies je zelf. Honderden stromingen, duizenden onderwerpen en nog meer podcasts. Dat duizelt wel een beetje, dus een beetje hulp kan geen kwaad.

Natuurlijk hebben alle radiostations een eigen podcast. Tv zenders en kranten ook. Maar leuk zijn juist de ondernemers, of nieuwsgierigen die hun podcasts gebruiken om interessante mensen, verhalen of visies met ons te delen. Zo komen er mensen aan het woord, die je doorgaans niet snel treft op tv of radio. Hier moet je vaak wel op gewezen worden, want de pareltjes eruit vissen door alle duizenden te luisteren is niet te doen.

Vandaag deel ik een paar mooie inspirerende podcasts met jullie. Dit zijn mooie verhalen, interessante theorieën en briljante zienswijzen. Heerlijk troostend, relativerend of hoopgevend.

Eindbazen

Zo heb je bijvoorbeeld ‘Eindbazen’ twee jonge ondernemers van deze tijd, die graag praten met inspireerde mensen die op hun manier succesvol. In hun jargon, een eindbaas. Op dit moment hebben ze 69 podcasts gemaakt. Hieronder een paar van mijn favorieten:

100% inspiratiepodcast

Nog een inpirerende podcast met een scherpe interviewer is de 100% inspiratiepodcast. Thijs Lindhout is een breed geïnteresseerde positivo, die bij veel interessante mensen over de vloer is geweest. Mooie gespreken, een positief geluid en goede vragen. Mijn favorieten:

De correspondent

En soms tref je bij toeval een oud collega met een goed verhaal! Lex Bohlmeijer maakt podcasts voor De Correspondent. Bij toeval trof ik hem in gesprek met Ron van Ommeren, wijkagent in Transvaal. Een mooi en openhartig gesprek. Ron, mocht je dit blog lezen, Respect!

Ik hoop dat je de tijd kunt vinden en net als ik de omslag kan maken van negatieve oude media naar positieve nieuwe media. Heb jij ook aanraders in jouw podcastlijst? Dan hoor ik ze graag! Deel ze in een reactie op dit blog!

Als afsluiter wil ik nog wel zeggen dat niet alle journalisten gespitst zijn op negatief nieuws. Zo is er onlangs een oproep gedaan door ‘World’s Best News’! Check deze link, daar wordt je ook gelukkiger van!

*Een welkome uitzondering, die ik erg kan waarderen is het nieuws van de vooruitgang op Sublime FM. Een gedurfde zet om iedere dag alleen positief nieuws te brengen. Ook jullie: Respect!

Ik haal graag het beste in medewerkers naar boven. Wees goed voor lichaam en geest en gebruik de juiste brandstof, uit liefde voor jezelf. :-) www.healthclubincompany.com

Banner