Uitgelicht-Blog-Charissa
Bewustwording

Time to jump

Time to jump

Ongeveer een jaar geleden besloot ik voor de derde keer in mijn leven van alles om te gooien. Waarom?

Omdat ik leef vanuit passie en gevoel. En ja, dat kan er soms voor zorgen dat je impulsieve acties doet, die niet altijd goed uitvallen. Maar ook hier leer je van en laat je groeien als mens. In de loop van de jaren ben ik me wel bewuster geworden van de keuze die ik maak. Toch zou ik het niet anders doen, als ik terug kijk…

Ik ben klaar met het VWO, de wereld ligt aan mijn voeten. Oh wat vind ik het moeilijk om een studierichting te kiezen, maar reizen vind ik ook doodeng. Ok, het moet iets actiefs zijn, dus het wordt of de Academie Lichamelijke Opvoeding of de Koninklijke Militaire Academie. Al snel wordt duidelijk dat ik voor het avontuur ga. Op naar Breda, de Koninklijke Landmacht.

Tijdens mijn jaren op de KMA ontwikkel ik mij tot een stoere chick. Ik maak van alles mee. Leuke en spannende dingen, maar ook verdrietige dingen. Kameraadschap staat voorop en het thuisfront kan het niet altijd volgen wat ik doe. De prestatiedrang komt regelmatig naar boven.

Hoe zou het zijn, als ik dat zou kunnen? Vrij als een vogel in de lucht? Ja, ik ga het proberen. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik ga de toelatingstesten doen voor de militaire vliegopleiding.

Wat een stress ik die periode heb ervaren is onbeschrijflijk. Ik merk dat ik steeds verder van mijn gevoel af kom te staan en uiteindelijk haal ik de opleiding niet. Dit had alles te maken met de hoge ( mentale) eisen die gesteld werden, waar ik toch niet aan kon voldoen. Wat een teleurstelling. Maar gelukkig weet ik me hier vrij snel over heen te zetten en kan ik weer naar de toekomst kijken. Na een jaar op een kantoorfunctie, besluit ik dat ik heel wat anders wil en dat zal er uiteindelijk toe leiden, dat ik Defensie ga verlaten.

Ik ga iets doen wat me echt voldoening kan geven, waar ik blij en gelukkig van wordt. Ik wil graag met mensen aan de slag.

Ik merk dat ik lesgeven enorm leuk vind en besluit de PABO te gaan doen. Ik sta met veel plezier 7 jaar voor de klas. Het beroep van leerkracht is afwisselend, op momenten dankbaar en ontzettend leuk, maar het onderwijs kan ook erg frustrerend zijn. Je bent zo gebonden en de waardering ontbreekt. Ik dreig eraan onderdoor te gaan; de werkdruk, het drukke gezinsleven en een bedrijf op poten zetten. Het wordt teveel, dus ik waag de sprong:

Wat is mijn passie, waar kan ik mijzelf in zijn en waar kom ik het beste tot mijn recht. Wat is mijn kracht?

…Ik heb nu 1,5 jaar geleden ontslag genomen om al mijn energie in mijn bedrijf en gezin te steken. Bewegen in de buitenlucht is iedere dag weer een feestje. Natuurlijk is het af en toe onzeker en maak ik soms bizar lange dagen, maar ik werk met gemotiveerde mensen, ik kan in mijn werk vertrouwen op mijn gevoel en ik sta steeds meer in mijn kracht. En de keuze maak ik zelf, iedere dag opnieuw.

Welke keuze maak jij?

Groetjes,
Charissa

Ondernemer en mede eigenaar Gezond Gouds

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

This article has 1 comment

  1. Liselotte

    Wauw wat een inspirerend verhaal!!

Comments are now closed.
Banner