Ontspannen op vakantie
Bewustwording

Ontspannen op vakantie

Op vakantie gaan brengt vaak veel stress met zich mee. Waar moeten we naartoe? Wat nemen we mee? Welke route nemen we? Komen we weer in die file/vertraging? Dan hebben we stress bij het opzetten van de tent en hopen we vurig dat we niks zijn vergeten. Misschien regent het wel pijpenstelen op vakantie en voldoet de accommodatie niet aan de verwachtingen. Uiteindelijk willen we zo snel mogelijk weer naar huis. Hoezo: ontspannen op vakantie?

We geven jullie enkele tips die hopelijk helpen om ontspannen op vakantie te gaan en ook zo ontspannen mogelijk thuis te komen.

  1. Realiseer je dat iets vergeten geen ramp is. Overal ter wereld kun je een tandenborstel, luiers, een pot conserven, onderbroeken of broodbeleg vinden.
  2. Vanaf het moment dat je thuis de deur uit stapt begint de vakantie. Vertraging, file, de tent opzetten, net vertrokken en de kinderen moeten al plassen…. Je hebt niet alles in de hand. Probeer ook van die dingen te genieten.
  3. Ga sporten voordat je op vakantie gaat. Mensen die hard werken maken hierdoor vaak meer adrenaline aan dan nodig is. Door te sporten voordat je op vakantie gaat, kun je je lichaam helpen deze af te bouwen, waardoor je nog meer ontspannen op vakantie kunt gaan.
  4. Kijk niet vaker dan 1x per dag op je telefoon. Beeldschermen zijn de verslaving van deze tijd. We kijken naar het beeldscherm van de computer, van de telefoon, de tomtom, op het beeldscherm bij de gemeente voor je volgnummer en dan ‘s avonds ook nog eens het beeldscherm van de televisie. De hele dag moeten onze hersenen heel veel informatie verwerken en registreren. Daarnaast komen we hierdoor veel in aanraking met kunstlicht. Op vakantie kun je dat helemaal loslaten. Kijk eens wat dit met je doet. We nemen altijd na een vakantie voor om dit vol te blijven houden, maar toch sluipt die beeldscherm-verslaving er toch weer in, helaas.
  5. Neem de accommodatie zoals die is. Nergens tikt het klokje zoals het thuis tikt. Probeer dan ook niet al te hoge verwachtingen te hebben van de accommodatie waar je naartoe gaat. Wanneer ik een vakantie uitkies kan ik het niet laten om bij de beoordelingen te kijken. Ik moet dan altijd vreselijk lachen om de dingen die mensen opschrijven. Sommige mensen zijn echt heel negatief. Viel het dan echt zo tegen, of kijken we gewoon iets te kritisch? Het is toch een totaal andere cultuur waar je in terecht komt met andere standaarden, normen en waarden. Anders is thuisblijven misschien toch wel de meest ontspannen optie.
  6. Slecht weer? Wees creatief! Je hebt 3 dagen in de auto gezeten om op je (zonnige) bestemming te komen om vervolgens in typisch Hollands weer terecht te komen. Weer of geen weer: maak er wat van. Klagen en binnen blijven maakt de vakantie er niet beter op. Ga erop uit en grijp de kans om de omgeving te ontdekken, zonder om te vallen van de hitte.

We wensen iedereen een ontzettend fijne en ontspannen vakantie toe!

Charissa en Deborah

Gezond Gouds

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner