Uitgelicht-Hartchakra
Bewustwording

Het Hartchakra

IK HOU VAN JOU

Van het 3e naar het 4e chakra, het Hart. Van de Wil, Energie, Passie, Kracht en Zelfvertrouwen naar het hart, het Leven en Liefde. Vertrouwen, Overgave, Balans, Harmonie, Verbondenheid, Compassie, Evenwicht, Genezing en Liefde zijn woorden die horen bij het Hartchakra. Vanuit deze woorden je Leven leven. Hoe zit dit bij jou? De liefde voor jezelf, je partner, kind(eren), familie, vrienden?

Hoe zit het met de onvoorwaardelijkheid? Heb je onvoorwaardelijke liefde voor jezelf? Veel mensen kunnen moeilijk bij hun gevoel komen, laat staan het diepste gevoel van vertrouwen en liefde voelen. Alles is Liefde en dit begint bij jezelf. Het woord jezelf zul je in dit stuk vaak lezen omdat het daar over gaat…JIJ.

Het begint bij jou….

Gun jezelf de liefde waar je recht op hebt. Heb je jezelf lief of ben je de afgelopen tijd alleen maar bezig geweest met anderen? Dit is iets wat we goed kunnen, anderen helpen. Helpt de hulp die je anderen geeft jou ook? Of kost het je alleen maar energie? Belangrijk is om jezelf vanuit liefde te zien en goed voor jezelf te zorgen.

Pas als je goed voor jezelf zorgt kun je ook voor de anderen zorgen en zul je energie en liefde krijgen in plaats van dat het energie kost.

Het hart geeft ons het leven, laat ons voelen wat er aan de hand is. Het is ons borstgebied waar dit chakra over gaat. Als je bv. bij tijd en wijle een druk voelt op je borst kun je je afvragen… wat is er aan de hand? Ben je wel aardig genoeg voor jezelf?  Heb je compassie voor de ander of zit je vast in oordelen?  Je kunt ruimte maken in je borststreek door liever te zijn voor jezelf, niet voor de ander…. wees niet hard….

Het hartchakra is tevens het middelpunt van de 7 chakra’s. Het verbindt het fysieke, chakra 1,2,3, met het spirituele, chakra’s 5,6 en 7. Oftewel: het hart is de verbinding met Hemel en Aarde. Het hart is de grote Verbinder, wij verbinden ons vanuit het hart met de ander en onszelf. Openstaan voor contact, vriendschappen en intimiteit

Wanneer dit chakra ernstig is verstoord door bv. trauma’s, dan sluit dit chakra voor een groot gedeelte de stroom van de liefde en compassie. Het vertrouwen is verdwenen en de warmte, genegenheid, liefde, blijdschap en levensvreugde wordt op een andere wijze ingevuld. Denk aan verslavingen, alcohol, overmatig eten. Alles wat maar de leegte kan opvullen. Om dan weer vertrouwen te krijgen is het vertrouwen in jezelf belangrijk.  Het gaat niet over wie wat gedaan heeft….het gaat over jou! Jij bent de enige die het kan veranderen.

Een manier om jezelf weer liefde te geven is de spiegel. Wanneer je voor de spiegel staat, durf dan eens te zeggen: “Ik hou van jou”. Dit is een lastige opdracht. Ga het experiment aan en je zult meer ruimte ervaren in je hart en weer kunnen voelen in vertrouwen.

  • Lichamelijk: Hart, bloed, longen, armen, handen
  • Element: Lucht
  • Wierook: Keser Chendan, Healing, Bodhisatva (bij mij te verkrijgen)
  • Edelstenen: Jade, groene Calciet, Rozekwarts, Rhodoniet, Rhodochrosiet (bij mij te verkrijgen)
  • Kleur: Groen en roze

My heart is open to receive the energy of Love

I Radiate this essence

I walk my path with Ease and Grace

Hartegroet,

Fatima

Banner