Huidveroudering
Beauty

Huidveroudering: beauty has no age

Vreselijk, dat het je steeds meer gaat opvallen, die rimpels op je voorhoofd en die wallen onder je ogen die je voor geen mogelijkheid weg krijgt. Het bijkomen na een avond stappen en dat dit “bijkomen” niet na een nacht goed slapen verdwenen is, maar dat het minimaal 3 dagen duurt voordat ik me weer tip top voel. Ik merk het bij mijzelf dat mijn huid net even wat meer rust nodig heeft en dat hij steeds kritischer wordt met crèmes. Ik adviseer mijn klanten die midden twintig zijn daarom vaak al een crème met anti-ageing, dit omdat ik zelf merk hoe eerder je begint met verzorging die gericht is op huidveroudering, hoe mooier je huid blijft (ook na een avond stappen).

Ik vind mijn vriendinnen altijd goede proefkonijnen, zij zijn wat minder bezig met huidverzorging dan ik wat heel logisch is want het is mijn werk. Een aantal meiden zijn overgestapt op de betere huidverzorging producten die ik gebruik in de salon en de verbetering van de huid was binnen twee weken zichtbaar. Het kan zo veel verschil maken of je een “simpele” crème gebruikt of een crème met mooie ingrediënten en stoffen. Ik zeg er wel altijd bij dat je huid tijd nodig heeft om aan een nieuw product te wennen, hij is niet gewend om ineens hard te werken. Dit wennen kan even duren maar het is het echt waard, believe me! Huidverzorging producten zijn heel persoonlijk, daarom vind ik goed advies heel belangrijk. Een verkeerd product kan er voor zorgen dat je huid verslechterd en hij de mooie stoffen in de producten niet op kan nemen. Het is belangrijk dat je crème geen siliconen bevat, dit sluit de huid af en kan voor zorgen dat het meer verstopt raakt. Siliconen zorgen er overigens wel voor dat je de crème makkelijk kan smeren hierdoor voelt het heel fijn, maar goed voor je huid is het niet. Veel goedkopere crèmes bevatten nog siliconen, dus let op als je een nieuw product aanschaft.

Lekker, doe mij maar fruitzuren!

Fruitzuren (AHA’s) zijn afkomstig van natuurlijke bronnen zoals rietsuiker, zure melk, appels, aardbeien en citrusvruchten. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt dat de fruitzuren een doeltreffend en fantastisch middel zijn tegen huidveroudering. Ik zelf ben fan van deze fruitzuren het laat mijn huid stralen, zorgt voor een sneller herstel en laat oneffenheden verdwijnen!

Wat doen fruitzuren?

Fruitzuren zijn de meest effectieve peelingen die dode huidcellen afstoten, om plaats te maken voor nieuwere, gezonde cellen. Fruitzuren dringen diep door in de huid en stimuleren de aanmaak van collageen. Tevens zorgt dit ingrediënt ervoor dat de huid vocht langer vasthoud, en dat zorgt weer voor een frisse gezonde huid. Er zijn verschillende soorten fruitzuren waaronder glycolzuur (dit is de meest bekende), naicinamide, appelzuur, wijnsteenzuur en salicylzuur. Hoe kleiner de molecuul, des te dieper deze de huid in gaat. Glycolzuur heeft het kleinste molecuul waardoor deze ook het diepste kan komen en dus ook de mooiste resultaten geeft. Oolaboo werkt met glycolzuur in het product “Ageless peeling”, dit product bevat 6% glycolzuur en kan voor thuis gebruikt worden. Net als een normale peeling/scrub kan je deze fruitzuur peeling één keer per week gebruiken.

Sneller huidherstel door fruitzuren?

Blootstelling aan de zon en natuurlijke veroudering vertragen het vermogen van de huid om zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Het resultaat is een huidtextuur met lijnen, rimpels, droogte en pigmentvlekken. De Ageless peeling op basis van fruitzuren is een behandelmethode voor huidproblemen zoals acne, littekens, donkere pigmentvlekken, grove poriën en de verouderde huid. Voor het mooiste en snelste resultaat adviseer ik altijd om naast de peeling ook de andere Ageless producten te gebruiken.

Huiveroudering

Mijn naam is Lauren Purvis, eigenaresse van Beauty By Lauren in Den Haag. Al vijf jaar run ik met veel plezier en passie mijn beautysalon! “Lief zijn voor je huid” dit geef ik al mijn klanten mee, je moet er tenslotte heel je leven mee doen…. Goed zorgen voor je huid vinden veel mensen lastig, ik krijg regelmatig vragen als; wat is nou het beste voor mijn huid? welke crème moet ik gebruiken? hoe reinig ik mijn huid ?…Daarom kunnen jullie nu de juiste tips en tricks om the perfect skin te krijgen vinden op mijn blog!

This article has 1 comment

  1. Mariska

    Heel informatief! Ik lees graag dit soort onderbouwde adviezen 🙂

Comments are now closed.
Banner