Mooie nagels
Beauty

Mooie natuurlijk nagels? Die krijg je zo!

Nagels die breken, afgekloven nagels, velletjes rondom je nagels… Er is altijd wel wat. Hoe zorg je ervoor dat nagels er mooi en verzorgd uitzien? Wees gerust; er gaat geen uren tijd in zitten. Hierbij een aantal tips waardoor jij straks met stralende, mooie nagels rondloopt!

Een maandelijkse beurt

Probeer één keer in de maand een uurtje á anderhalf uur aan je nagels te besteden en je hebt er de rest van de maand profijt van. Wat moet je dan precies doen? Maak als eerste de nagels schoon met nagellakremover. Gebruik het liefst een nagellakremover zonder aceton anders droogt je huid uit.

Maak je nagels korter door alleen een vijl te gebruiken zodat er geen scheurtjes in de nagels komen. Laat je nagels vervolgens in een kommetje met warm water en olie weken. Breng als laatste nagelolie aan. Dit zorgt voor versterking van de nagel en voorkomt velletjes. Et voilà! Je bent klaar. Je kunt er nog voor kiezen om een doorzichtige nagellak en eventueel kleurtje aan te brengen om je nagels extra mooi te maken.

Hydratatie

Last van droge velletjes rondom de nagel? Hydrateren is het antwoord. De oorzaak ligt namelijk bij de droge huid rondom je nagels en dit gaat niet zomaar weg. Voorzie je nagelriemen daarom regelmatig van een hydraterende crème.

‘Gezonde’ nagellak

Het feit dat er steeds meer aandacht is voor gezonde producten, biologisch en duurzaamheid is ook terug te zien op gebied van nagellak. Zo bestaat er inmiddels ook gezonde nagellak. Kan nagellak dan gezond zijn? Ja dat kan. En het wordt steeds populairder.Gewone nagellak is niet goed voor je nagels. Ze kunnen er geel van worden.  Gezond nagellak bevat bepaalde vitaminen en oliën die verzorgend zijn voor de nagels wat het dus ‘gezond’ maakt.

Middel tegen gele nagels

Heb je al gele nagels gekregen? Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor. Pas echter wel op; gele nagels kunnen namelijk ook op schimmelnagels duiden. Denk je dat dit het niet is, maak dan een kamillebadje.

  1. Doe 2 kopjes warm water en een paar lepels pure kamille in een pan.
  2. Laat het een kwartiertje koken en vervolgens afkoelen.
  3. Laat je nagels er 10 minuten in weken en herhaal dit een aantal keer per week.

Je zult al snel zien dat de gele kleur als sneeuw voor de zon is verdwenen. Mocht je in het vervolg de nagels willen lakken, breng dan wel eerst een doorzichtige laag aan ter bescherming van de nagel.

 

Mijn naam is Nina Carvalho. Na de Bachelor Journalistiek ben ik voor de krant gaan werken. Na een aantal jaar werd het tijd voor een iets andere richting. Sinds 2013 werk ik als freelance content schrijver. Zo heb ik voor de zorgsector meerdere artikelen geschreven. De laatste jaren hou ik me steeds meer bezig met online marketing. Ik deel mijn kennis en ervaringen graag via een blog om anderen te helpen of inspireren.

Banner