Beschermingsfactor
Beauty

Het belang van een beschermingsfactor

Yes, heerlijk! Van zonnig weer word ik zo vrolijk! ’s Ochtends in het zonnetje op de fiets naar mijn werk, superfijn. Vorig weekend heb ik lekker zitten genieten op een terras in de zon en toen zag ik meteen al wat verbrande gezichten. Het verbaast me hoe gemakkelijk mensen in de zon gaan zitten zonder een crème met beschermingsfactor te gebruiken. Dit wordt heel snel en vaak vergeten. Het is nog geen zomer en de zon is ook nog niet zo heel fel, maar toch is het nu al van belang om je huid ook met deze voorjaarszon te beschermen. Door goed te smeren, zorg je ervoor dat jij je huid beschermt tegen onder andere verbranding, pigmentvlekken, rimpels, huidveroudering en niet te vergeten: huidkanker.

Ik hoor wel eens: “ik hoef geen bescherming te gebruiken want ik verbrand nooit”. Dit is ècht een fabeltje! Ik heb zelf een getinte huid en ik kan redelijk goed tegen de zon en zelfs ik gebruik een crème met spf 30 voor mijn gezicht/lichaam in de zomer. Dit doe ik om versnelde veroudering van de huid tegen te gaan, pigmentvlekken te voorkomen, een langere tint te behouden, vervelling tegen te gaan en omdat ook ik verbrand als ik te lang in de zon lig. Je wordt echt niet minder snel bruin als je je goed insmeert, je bruine kleur blijft zelfs langer zitten en je krijgt minder vervelling van de huid als je de huid meerdere keren op een dag insmeert. Vergeet niet na het zwemmen je zonnebrandcrème weer aan te brengen, merendeel van de zonnebrandcrèmes is niet waterproof!

Er wordt me regelmatig gevraagd hoe vaak men zich moet insmeren. Daar heb ik een heel makkelijk rekensommetje voor, namelijk:

De spf in je crème, bijv. spf 30
Vermenigvuldigen met 2
Aantal minuten: 60

In dit voorbeeld moet je je na een uur weer opnieuw insmeren. Dezelfde rekensom geldt ook voor Spf 5, spf 10, spf 20. Spf 25 etc.

Ik hoor vaak de BB crèmes en dagcrèmes met een spf langs komen. Deze crèmes bevatten vaak spf 15- spf 30. Ook deze bescherming is na een aantal uren uitgewerkt, dus ook als je in je lunch pauze op een terras gaat zitten extra insmeren dames.

After-sun party

Als je heerlijk van de zon hebt genoten en je weer boordevol met vitamine D zit, vergeet dan niet je huid weer te herstellen met een aftersun crème. Een aftersun crème zorgt ervoor dat je huid weer goed gehydrateerd wordt en dat je bruine kleur langer blijft zitten.

Tip!

Koop altijd een nieuwe zonnebrand crème voordat je op vakantie gaat, de spf in je crème verliest namelijk na opening zijn sterkte. Natuurlijk kun je met een tube de hele zomer doen alleen is de spf van diezelfde tube een jaar later enorm afgenomen, waardoor de kans op verbranding van de huid veel groter is. Je bent dus minder goed en minder lang beschermd tegen de zon als je je tube van vorig jaar gebruikt.

Als laatste kan ik jullie alvast vertellen dat Oolaboo ook een zonne-lijn gaat introduceren. Van de heerlijke Super Foodies lijn komen binnenkort 5 producten uit voor huid en haar speciaal voor in de zon!

Veel zonplezier!

Liefs,

Lauren

 

 

Mijn naam is Lauren Purvis, eigenaresse van Beauty By Lauren in Den Haag. Al vijf jaar run ik met veel plezier en passie mijn beautysalon! “Lief zijn voor je huid” dit geef ik al mijn klanten mee, je moet er tenslotte heel je leven mee doen…. Goed zorgen voor je huid vinden veel mensen lastig, ik krijg regelmatig vragen als; wat is nou het beste voor mijn huid? welke crème moet ik gebruiken? hoe reinig ik mijn huid ?…Daarom kunnen jullie nu de juiste tips en tricks om the perfect skin te krijgen vinden op mijn blog!

Banner