Uitgelicht-Laurendec
Beauty

Hoe reinig ik mijn huid?

Deze vraag krijg ik regelmatig. Nu is ieder mens natuurlijk uniek en heeft iedereen een andere huid, maar wat voor soort huidtype heb jij nou precies? Om deze reden is een bezoek aan de schoonheidsspecialiste zo fijn, wij kunnen je namelijk uitleggen wat voor soort huid je hebt en welke reiniging bij jou past. Wat mij vaak opvalt is dat er veel gebruik wordt gemaakt van een face was, en ja, natuurlijk is dit product lekker makkelijk om snel onder de douche je gezicht te reinigen want in deze drukke tijden wordt er vaak gedacht “hoe sneller hoe beter”. Maar wist je dat merendeel van de face washes helemaal niet goed zijn voor je huid?

Veel van dit soort producten bevatten namelijk sulfaten. Sulfaten zijn detergenten, oftewel reinigers die een ontvettende werking hebben. Sulfaten komen in verschillende soorten en maten en kunnen variëren van zeer agressief tot zeer mild. Hoe agressiever het sulfaat, hoe meer ontvettend het werkt. Een vette huid heeft vaak te veel talg maar is wél vocht arm. Een vochtarme huid betekend dat de huid van binnen en van buiten te weinig gehydrateerd wordt. Daarom heeft juist een vette huid een volle reiniging nodig, zodat je de balans van de huid niet verstoord. Een verkeerde reiniging kan er voor zorgen dat je huid onrustig blijft en kan zorgen voor meer verstopte poriën. Een normale/droge en rijpe huid mag ook gereinigd worden met een vol product. Dit zorgt ervoor dat je huid goed gevoed wordt en gehydrateerd blijft, waardoor de fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. Reinig je huid twee keer per dag; in de ochtend en voor dat je naar bed gaat. Zo houd je je huid stralend en in optimale conditie.

Wil je nou toch een paar keer per week je gezicht reinigen met een face wash, ga dan voor de oil control wash van Oolaboo, deze bevat geen sulfaten en droogt daarom je huid niet uit!

Oolaboo_Oil

Super foodies nu als huidproduct!

Superfoods, we kennen ze allemaal en weten we dat ze super gezond zijn… Nu wil ik met mijn behandelingen natuurlijk niet achter blijven op deze trend en zoals je misschien al hebt kunnen lezen op mijn site is dat Oolaboo er heilig in gelooft dat je niets op je huid of in je haar smeert dat je niet zou kunnen opeten, dus superfoods it is!

Oolaboo

Mijn collega en ik zijn een paar weken geleden op cursus geweest om de Super foodies behandeling onder de knie te krijgen en om alles te weten te komen over wat deze producten zo gezond maakt.

Het hoofdingrediënt in deze behandeling is Matcha, dit is de oudste en zeldzaamste theesoort uit Japan. Een kop Matcha thee staat gelijk aan 10 koppen regulieren groene thee, bevat 50x meer antioxidanten dan broccoli, zorgt voor een gezonde stofwisseling, gaat vrije radicalen tegen (die in je lichaam komen door stress, luchtverontreiniging en roken) en helpt bij het opbouwen van eiwitten en spiermassa. Een mega gezonde thee dus, maar is het ook lekker…? Als je een groene thee liefhebber bent zul je deze thee zeker kunnen waarderen, ben je dit niet dan zal het denk ik even wennen zijn. Hij heeft namelijk een wat bittere nasmaak.

Deze Matcha thee is verwerkt in de Super foodies producten van Oolaboo. Heerlijke producten en super healthy voor de binnenkant en buitenkant!

Matcha 2

 

 

Mijn naam is Lauren Purvis, eigenaresse van Beauty By Lauren in Den Haag. Al vijf jaar run ik met veel plezier en passie mijn beautysalon! “Lief zijn voor je huid” dit geef ik al mijn klanten mee, je moet er tenslotte heel je leven mee doen…. Goed zorgen voor je huid vinden veel mensen lastig, ik krijg regelmatig vragen als; wat is nou het beste voor mijn huid? welke crème moet ik gebruiken? hoe reinig ik mijn huid ?…Daarom kunnen jullie nu de juiste tips en tricks om the perfect skin te krijgen vinden op mijn blog!

Banner