Lentetaartjes met groene asperges munt en erwten
LunchReceptenTussendoor

Lentetaartjes met groene asperges

Wat ben ik blij dat de lente weer is aangebroken! Ik geniet met volle teugen van de eerste zonnestralen, van de dagen die langer en warmer worden en van alle prachtige groenten en mooie smaken. Om deze lentevreugde te vieren heb ik een heerlijk recept voor jullie: Lentetaartjes met groene asperges, munt en erwten. Het moment dat ik dit recept zag was ik direct verkocht. Ze zijn verrukkelijk! Lente op een taartje, het bestaat echt. En wat helemaal leuk is? Deze taartjes zijn in een handomdraai gemaakt.

Lentetaartjes met groene asperges munt en erwten

Wat je nodig hebt voor 6 taartjes

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 125gr ricotta
  • 2 takjes tijm
  • 2el vers citroensap
  • rasp van 1/2 citroen
  • 9 groene asperges
  • 1 ei
  • flinke handvol doperwten (bevroren)
  • scheut olijfolie extra vergine
  • scheut witte balsamico of witte wijnazijn
  • 3 takjes munt
  • zeezout
  • gemalen peper

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Vouw de zijkantjes een klein beetje dubbel zodat je een dikker randje krijgt.

Doe de ricotta in een bakje en doe hier de blaadjes van de tijm, citroensap en citroenrasp bij. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar. Bestrijk ieder bladerdeeg plakje met dit mengsel. Dit mag lekker rommelig.

Snijd ongeveer de helft van de groene asperges af, de onderkant, en gebruik deze om nog een keer in een roerbakgerecht te gebruiken (zonde om weg te gooien). De bovenkanten halveer je in de lengte. Leg op ieder taartje 3 halve groene asperges. Besprenkel met een klein drupje citroensap en strooi wat zwarte peper erover. Klop het ei los en kwast de randjes in hiermee. Schuif de taartjes in de oven en bak ze in 18-20 minuten gaar en bruin.

In de tussentijd meng je de doperwten met de olijfolie, witte balsamico azijn, peper en zout.

Als de taartjes uit de oven komen, verdeel je de doperwten erover. Haal de blaadjes munt van de takjes af en strooi die er ook over. Nog een snufje peper en een klein beetje geraspte citroen en serveren maar!

“Spring never tasted this good!”

Lentetaartjes met groene asperges munt en erwten

Francesca geniet van echt eten en schrijft daar dagelijks over op Francesca Kookt. Foto: © Wendy van Bree Fotografie.

Banner