Uncategorized

Drip cake voor Pasen: hoe dan?

Een drip cake voor Pasen, dat is weer eens wat anders dan de paaseitjes en de schuimpjes toch? Ik hoor jullie allemaal denken: dat is heus zo simpel nog niet. Maar echt, jij kunt het ook! Daarbij is het ook gewoon ècht heel leuk om te doen. Heb je daar nou toch geen zin in, of zie je het ècht niet zitten? Ik maak ook drip cakes op bestelling! Maar geef wel op tijd een eventuele bestelling door!

Bereidingstijd: Alles bij elkaar zo’n 2,5 uur, tussendoor moet je wel af en toe even wachten.

Wat heb je allemaal nodig?

 • 2 biscuits: ik gebruik tegenwoordig de biscuitmix van Funcakes, deze verkopen ze namelijk in verpakkingen van 5 kilo. Dat is voor mij wel erg handig. Deze bestel ik altijd bij de leukste taartenshop! Bereid 2 biscuits volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte een bakvorm met een doorsnede van 22 cm. Heb je een andere maat bakvorm? Geen probleem, kijk in de tabel welke verhoudingen je voor welke maat bakvorm moet gebruiken. Je kunt ook in de supermarkt de biscuitmix van Dr. Oetker kopen, ook erg lekker en simpel te bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • 3 porties botercréme: ook deze gebruik ik van funcakes, eenvoudig te bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor deze taart maak ik 3 porties. Of je kiest de botercrème mix van Dr. Oetker, gewoon uit de supermarkt (ook 3 porties).
 • Vulling van de taart: hier gebruik je als basis de botercrème voor, hier voegde ik wat eetlepels lemon curd aan toe. Een lekkere frisse vulling. Andere opties om toe te voegen aan de botercrème zijn: Nutella, gemalen Oreo koekjes, aardbeien jam, caramel, kersen, chocolade etc.
 • De drip: 200 ml slagroom en 200 gram pure chocolade voor het maken van een ganache (drip).
 • De topping: voor de topping kun je natuurlijk kiezen wat jij wilt! Ik koos voor 1 grote paashaas met daarbij nog paaseitjes, Verkade digestive Bites en wat macarons.
 • Nougatine voor onderaan de taart (hoeft niet natuurlijk).
 • En zorg voor een goede taartbodem / karton! Die bestelde ik ook bij de Leukste Taartenshop. Op die manier kun je hem heel makkelijk verplaatsen en/of meenemen.

 Drip Cake voor Pasen

Bereiding:

De biscuits: 

 1. Het begint met het bakken van de biscuits, dit heb ik van te voren gedaan. Zo moeten eerst goed afkoelen.
 2. Bereid de biscuits volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Aan 1 biscuit voegde ik 2 eetlepels cacaopoeder toe, voor een leuk om en om effect aan de binnenkant van de taart.
 4. Snijd de bovenkantjes eraf en snij de biscuits horizontaal door met een broodmes of een taartzaag.
 5. Stapel ze nu even allemaal op en kijk of je enigszins een goede toren hebt. Her en der kun je dan eventueel nog wat bijsnijden.
 6. Je hebt 2 kleurtjes biscuit, stapel deze om en om op!

De botercrème:

 1. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik maakte 3 porties in 1 mengkom klaar (recept x3).
 2. Verdeel de botercrème vervolgens in 2 mengkommen, 1 voor het vullen en 1 voor het afsmeren. Dit is ongeveer 60% voor het afsmeren 40% voor het vullen.
 3. Aan het deel van de vulling kun je nu eventueel nog een smaak toevoegen, ik voegde de lemon curd toe.
 4. Smeer nu op elke laag biscuit een flinke laag botercrème (verdeel het mengsel door 3 laagjes). Stapel de biscuit vervolgens weer mooi op elkaar.
 5. Nu ga je de hele taart afsmeren met de botercrème, dus de bovenkant en de zijkanten rondom. Gebruik hiervoor een paletmes of een gummyspatel (ook wel pannenlikker). Probeer dit redelijk strak te krijgen (dat duurt wel even).
 6. Ik heb de taart even in de koelkast gezet een uurtje en daarna nog een keer strak ‘getrokken’ met een warm (droog) paletmes.
 7. Zet de taart vervolgens weer minimaal een uur in de koelkast.

De drip: 

Maak nu de chocolade ganache (de drip).

 1. Verwarm in een steelpannetje de slagroom (echt goed warm).
 2. Zet het vuur weer uit en doe de chocolade (in stukjes) bij de slagroom.
 3. Laat dit smelten en roer dit door tot een egale massa.
 4. Laat dit vervolgens weer afkoelen. Wanneer je de ganache over de taart gaat gieten moet de ganache alweer bijna gaan stollen. Snap je wat ik bedoel? Anders druipt alles tot aan beneden.
 5. Ik heb met een soeplepel steeds een beetje ganache over de taart gegoten totdat ik het genoeg vond.

De topping: 

 1. Versier vervolgens gelijk de bovenkant van de taart met alle lekkernijen die je hebt uitgezocht.. En plak eventueel de nougatine aan de onderkant van de taart. Dit heb ik met de bolle kant van een lepel gedaan.
 2. Zet de taart vervolgens weer minimaal een uur in de koelkast voordat je hem gaat aansnijden..

En zeg eerlijk, zo ingewikkeld is dit niet toch?? Ik denk dat je met deze drip cake voor pasen sowieso de show gaat stelen!

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner