Detox thee
Recepten

Detox thee: gezond voor lichaam en geest

Ons lichaam wordt elke dag blootgesteld aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld doordat we schadelijke stoffen inademen, maar ook krijgen we deze binnen via onze voeding (denk aan conserveringsmiddelen).

Gifstoffen worden opgeslagen in ons lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat we ons futloos voelen, dat we weinig energie hebben of zelfs dat we ziek worden. Een detox kan het lichaam helpen om te ontgiften. Je hoeft echt geen heftige kuur te doen om de voordelen van detox te ervaren. Ook het regelmatig drinken van deze (of een andere) detox thee kan de lever en nieren een beetje ondersteunen en helpen bij het afvoeren van gifstoffen.

Kurkuma is een natuurlijk antioxidant dat ontstekingsremmend werkt. Ook is het oppeppend èn het doet wonderen voor je spijsvertering. Gember werkt heel goed tegen griep en verkoudheid. Het voorkomt tevens misselijkheid en het is ook nog eens goede remedie tegen een opgeblazen buik.

Ingrediënten

  • 250 ml gekookt water
  • sap van een 1/2 citroen
  • stukje gember
  • 1/3 tl kurkuma
  • snufje zwarte peper
  • honing naar smaak

Detox thee

Bereiding

  1. Giet het gekookte water in een glas of mok.
  2. voeg de citroen, gember, kurkuma en zwarte peper toe.
  3. Roer daarna op smaak wat honing door de detox thee.

Logo Gaby Cooks

Mijn naam is Gaby en ik ben de eigenaar van Gaby Cooks. Dit is ontstaan uit mijn liefde voor het koken èn mijn liefde voor een gezond leven. Ik houd van koken en iedereen houdt van eten. Niet iedereen heeft echter altijd zin of tijd om te koken- ik wel! Gaby Cooks maakt het voor iedereen mogelijk om lekker en gezond te eten, in plaats van een kant en klare maaltijd vol onzinnige toevoegingen in de magnetron te zetten. Ik gebruik eerlijke en verse producten voor gezonde avondmaaltijden die passen in een gezonde levensstijl!

Banner