Wie is de reisleider?
Travel

Wie is de reisleider?

Sardinië, wat een prachtig eiland! Dit keer een blog vanaf mijn werkadres. Ik heb de ‘pech’ dat ik hier voor twee maanden aan het werk ben als reisleider voor Estivant. Twee jaar geleden ben ik hier vijf weken geweest en werd ik verliefd op dit magische eiland.

Nu ben ik weer terug bij gezellige collega’s en elke week maak ik kennis met een nieuwe groep gasten. Zij doen mee aan een singles-reis, omdat ze graag op vakantie willen maar niet zo gek zijn als ik, om elke keer alleen op pad te gaan. 🙂

Wie is de reisleider?

Het weekprogramma

Ik werk mee aan het weekprogramma dat we de gasten aanbieden. Dit is een vast programma. We beginnen met een watersportdag. Op deze dag leren de gasten windsurfen en kunnen ze op de catamaran genieten van de prachtige helderblauwe zee. We zijn gezellig met de hele groep op het strand en leren elkaar kennen. We komen er meteen achter of ze op die surfplank kunnen blijven staan en ook dat de reisleider hier niet zo goed in is.  🙂

Wie is de reisleider?

Op maandag worden we boven op de Monte Albo (witte berg) afgezet en wandelen we naar beneden. Mooie wandeling met fantastische uitzichten! En als klap op de vuurpijl, heb ik twee jaar geleden een winetasting helpen organiseren waar ik nu noodgedwongen elke week aan mee moet doen 😉 Bah, wat vervelend!

Wie is de reisleider?

Op dinsdag en vrijdag zijn er geen activiteiten gepland, maar kunnen de mensen  mee met Terraventuras, de outdoor organisatie. Ontzettend gaaf om hier wel eens aan mee te mogen doen. Je kunt je bijvoorbeeld opgeven voor canyoning waarbij je gave sprongen maakt, of  abseilen of kayakken over de open zee. Had ik al gezegd dat deze zee helderblauw is?

Wie is de reisleider?

Op woensdag is er de eilandtour, waar we meer over de geschiedenis te weten komen. We eindigen in een bijzonder kerkje met een prachtige akoestiek waar mensen kunnen zingen en een kaarsje kunnen aansteken. Om over het adembenemende uitzicht maar te zwijgen.

Wie is de reisleider?

Op donderdag is er de mountainbike tour. Voor mij is dit best een opgave, omdat ik twee jaar geleden flink in de kreukels heb gelegen na een val van de mountainbike en nogal angstig  op de fiets zit. Maar ik ben een doorzetter en probeer het elke week weer! Echter vind ik het niet heel vervelend als er een ketting ineens afbreekt, een gast verder gaat op mijn fiets en ik opgehaald word na 7 km.

We proberen zoveel mogelijk leuke dingen te organiseren voor de mensen, waar dit jaar pizza on the roof uit voort is gekomen.  We klimmen met dozen pizza’s een dak op, nemen flessen drank mee en jawel hoor, wéér genieten van een prachtig uitzicht met adembenemende zonsondergang!

Wie is de reisleider?

Wat ik ontzettend leuk vind aan dit werk, is dat veel mensen je in vertrouwen nemen en je hele persoonlijke verhalen vertellen. Je leert leuke nieuwe mensen kennen, waar je normaal misschien niet eens mee om zou gaan. Ik heb elke week echt de grootste lol!

De gasten krijgen 1x een massage die inclusief is en het komt wel eens voor dat mensen deze massage niet willen. Als het na behoorlijk wat stimulans niet lukt om ze toch over te halen, bied ik aan dat ik hun massage dan wel met tegenzin overneem. Erg rot. 😉

Ik heb besloten om hier nog een maandje te blijven en dan de rest van het eiland te verkennen in een huurauto. Ik neem een tentje mee van de camping en ga nog even een maandje relaxen. Dat heb ik wel nodig na twee maanden hard werken. Wie gaat er mee??!!

Ik ben Alida. Globetrotter, levensgenieter, travel-addict en sportief. Ik geniet er van om mezelf helemaal onder te dompelen in andere culturen en heb daarom ook veel contact met de ‘locals’ in het land waar ik me op dat moment bevind.. Die ervaringen beschrijf ik op mijn blog, om het thuisfront op de hoogte te stellen van de soms hilarische en meest bizarre momenten.. Mijn profielfoto is bewust een foto tussen de tulpen, om te laten zien dat ik, naast mijn verslaving aan reizen, het ook echt wel fijn vind om af en toe even mijn familie en vrienden te komen knuffelen in ons koude kikkerlandje!

This article has 6 comments

 1. Yvonne

  Prachtig en lekker bezig daar !
  Geweldig vervelende baan begrijp ik haha.
  Ondertussen scheur ik hier lekker rond!

  • Alida

   Vervelend hè.. ? Fijn om te horen dat t goed gaat met mn autootje ?

 2. Astrid Bes

  Geweldig , wat een mooi verhaal weer . Wij gaan je gauw zien meis en gaan dan ook genieten van dat mooie eiland. Lyxxx

  • Alida

   Jaaa leuk leuk! Zeg maar tegen Rob dat we canonau gaan drinken ?? Tot snel! Xx

 3. Shirley

  Geweldig!!!
  Wat naar zeg nog een maandje kamperen en rondscheuren over het eiland.
  Ik bied me aan als vrijwilliger om mee te gaan!

Comments are now closed.
Banner