Uitgelicht-India
Travel

Incredible India

Tuuut tuut! “Auto Lady?! Where are you from? Oooh Holland! Nice country!” “Have you been there?” “No!”

Standaard geluiden en zinnen die je hoort, als je in India rondloopt. Dit in combinatie met behoorlijk wat stank, van vuilnis, pies en stinkende auto-rickshaws. Waarom vind ik reizen in India dan toch zo leuk? India heeft iets magisch, wat mij aantrekt. Wanneer ik land in de hoofdstad, het oh zo drukke en stinkende Delhi, voel ik me thuis! Toch gek, voor iemand die behoorlijk wat smetvrees heeft ontwikkeld voordat ik op reis ging. Als je daar last van hebt moet je in Azië gaan backpacken. Dan laat je het vanzelf los.

En India is ooohh zo mooi! Het is een land, maar het is zo groot als een werelddeel.. Ik ben hier nu meerdere keren geweest en het is een echte aanrader! Mocht je nog nooit in Azië geweest zijn, is het misschien verstandig om in een land als Thailand te beginnen. Of je moet direct hardcore naar India, ook gaaf!

Mijn tweede reis naar India kwam ik o.a. terecht in Rajasthan, een staat, die de moeite waard is om even uit te diepen. Kleurrijk, super vriendelijke mensen en behoorlijk wat indrukken om te verwerken.

Mode-in-Rajasthan

Hier ben ik het grootste gedeelte rondgeleid door een local; m’n rickshaw driver die me op kwam halen van het station. Ik heb hem betaald om de rest van Rajasthan te bekijken in een auto. Ik ben normaal van het reizen met de trein en bussen, en dit was een stukje duurder, maar het was meer dan de moeite waard!

Hier zijn we o.a. naar Bikaner geweest, omdat ik heel graag de rattentempel wilde bekijken. Hier lopen allemaal ratten rond, waarvan de Hindoes geloven dat dit de voorouders zijn. Ze zijn dus ook uiterst heilig en vol verbazing stond ik te kijken hoe alle ratten hier bijna over je voeten heenliepen, een man die mediterend met een rat op z’n schouder zat en de ratten die uit grote schalen met melk dronken.

En zoals altijd in Azië, als er iets heilig is, of het nu Boeddhisten, Moslims, Sikhs of Hindoes zijn, ze worden irritant! Ze duwen je opzij en dringen voor omdat zij het eerste naar één van de goden willen bidden. Omdat ik dit in de tussentijd wel gewend was, stond ik dit alles met vermaak te bekijken, totdat er een dame aankwam, een kommetje van haar hand maakte en een slokje melk naar binnen werkte. Dat vond ík dan zelfs behoorlijk vies. Als je een witte rat ziet lopen, zeggen ze dat je je hele leven geluk en voorspoed zult hebben. Helaas geen witte rat gezien. Maar ik denk dat het er rond lopen al een hele overwinning is. In tempels mag je je schoenen namelijk niet aanhouden en ik liep lekker op slippertjes.. dus met m’n blote voeten heb ik rond mogen lopen tussen de dode ratten, stront en pies van de ratten en af en toe een levende rat die net niet over je voeten heen loopt. Buiten dus grondig m’n voeten afgespoeld. en maar niet nagedacht over wat ik er allemaal op heb kunnen lopen.

Rattentempel-Bikaner

In welk land kun je zeggen dat dit gebeurd? Juist! In Incredible India! Ben je van plan om een gokje te wagen?!

Lees meer van mijn blogs op: www.aaltjeopreis.nl

Ik ben Alida. Globetrotter, levensgenieter, travel-addict en sportief. Ik geniet er van om mezelf helemaal onder te dompelen in andere culturen en heb daarom ook veel contact met de ‘locals’ in het land waar ik me op dat moment bevind.. Die ervaringen beschrijf ik op mijn blog, om het thuisfront op de hoogte te stellen van de soms hilarische en meest bizarre momenten.. Mijn profielfoto is bewust een foto tussen de tulpen, om te laten zien dat ik, naast mijn verslaving aan reizen, het ook echt wel fijn vind om af en toe even mijn familie en vrienden te komen knuffelen in ons koude kikkerlandje!

Banner