Taalvoutjes en ongehoorzaamheden
Travel

Taalvoutjes en ongehoorzaamheden

Ik werd laatst getagd op Facebook omdat ik een hele collectie taalvoutjes zou hebben… En inderdaad, die heb ik! Als ik rondloop op straat en ik zie woorden die echt compleet fout geschreven staan, moet ik er vaak om lachen.

Spelling

Ik vind het soms wel ongelooflijk hoeveel mensen er slecht zijn in de Nederlandse taal.. ‘Me’ zoontje bijvoorbeeld, of ‘verdraagD’ in plaats van ‘verdraagt’. Tenenkrommend! Ik kan er niks aan doen en ik hoop dat ik niemand beledig, maar het kan me enorm irriteren. Ik heb een tijdje spelling moeten controleren als bijbaantje, misschien valt het me daarom zo op. 

In het buitenland is het nog véél erger! In de Aziatische landen (vooral in restaurants) blijkt Engels schrijven niet zo heel makkelijk…

 

Toen ik vanuit Nepal naar India reisde, bleek het in het hotel waar ik ging overnachten de bedoeling te zijn dat je alles opschreef, uit welk land je kwam, maar ook je vorige bestemming. Je kreeg daar een naamkaartje, op zich al heel grappig, helemaal toen ik zag wat de beste man had opgeschreven!

Taalvoutjes en ongehoorzaamheden

In India, zijn ze trouwens echt meesters in de verkeerde Engelse woorden opschrijven. De één is nog gekker en grappiger dan de ander!

En als ze je verbieden om sommige dingen te doen, wordt het nog leuker! 

Over het verbieden gesproken.. hier wilde ik nou net m’n konijn mee naar toe nemen:

Taalvoutjes en ongehoorzaamheden

En ik heb hier héél hard m’n neus gesnoten 🙂

Taalvoutjes en ongehoorzaamheden

Afrikaans

M’n afgelopen reis was in Zuid Afrika en Namibië. Ik heb daar echt ontzettend veel lol gehad om de Afrikaanse taal. Ik probeer deze nu ook te leren, maar ik kan je vertellen, het is geen makkie! De locals vonden het overigens wel grappig dat ik de taal ‘Nederlands met fouten’ noemde en we hebben toen samen besloten dat het gewoon een taal is met minder baggage.

Het valt me trouwens ook erg op dat zolang er geen boete aan verbonden zit, mensen nogal ongehoorzaam kunnen zijn. En dat is niet alleen in het buitenland, in Nederland kunnen ze er ook wat van!

Het is sowieso erg leuk om rond te kijken als je ergens bent, want je kunt er de leukste bordjes/teksten tegenkomen. Niet per sé met spelfouten, maar met soms wat sarcastische humor en daar houd ik van. 😉 

En ik heb in de onderstaande zaken uiteraard om korting gevraagd. Dat vonden ze niet zo grappig.

Kom jij wel is een leuke tekst tegen? Deel het in een reactie!

 

Alida logo

Ik ben Alida. Globetrotter, levensgenieter, travel-addict en sportief. Ik geniet er van om mezelf helemaal onder te dompelen in andere culturen en heb daarom ook veel contact met de ‘locals’ in het land waar ik me op dat moment bevind.. Die ervaringen beschrijf ik op mijn blog, om het thuisfront op de hoogte te stellen van de soms hilarische en meest bizarre momenten.. Mijn profielfoto is bewust een foto tussen de tulpen, om te laten zien dat ik, naast mijn verslaving aan reizen, het ook echt wel fijn vind om af en toe even mijn familie en vrienden te komen knuffelen in ons koude kikkerlandje!

Banner