Health

Yes! Het is weer maandag!

Het is maandag, een nieuwe week is aangebroken en wij hebben weer een nieuwe workout voor jullie klaarstaan. Hoe fijn is dat! 🙂 Er staan overigens al behoorlijk wat workouts hier op de site, waar je prima mee kunt variëren. Doe onderstaande workout vandaag en pak bijvoorbeeld nog één of twee workouts van vorige weken om op een ander moment te doen deze week. Hartstikke goed voor je!

Vandaag trainen we onze billen, buik, benen, armen, romp.. kortom: we hebben weer een full body workout voor je samengesteld. Geniet ervan!

Alle oefeningen doen we 45 seconden lang met steeds 10 seconden rust tussendoor. We doen drie rondes achter elkaar.

Dit zijn de oefeningen:

  • Squat
  • Push up
  • Lunge
  • Reverse crunch
  • Dancing crab

Zo voer je de oefeningen uit:

Squat:

Je gaat zitten op een denkbeeldige stoel en staat weer op. Goede oefening voor de bil en beenspieren.

Push up:

Je staat op je handen in een plank op je voeten of op je knieën. Je laat je in een rechte lijn tot vlak boven de grond zakken. Je ellebogen gaan iets naar achter, waardoor je je schouder beter stabiliseert. Goed voor je core en je krijgt er hele sterke armen van.

Lunges:

Je stapt naar voren en je achterste knie gaat richting de grond. Je stabiliseert door goed je dwarse buikspieren aan te spannen. Die kun je voelen als je je handen in je zij doet.

Reverse crunch:

Je ligt op je rug met je handen onder je billen en je schouders zijn iets van de grond af. Je kunt deze oefening met gestrekte benen of gebogen benen uitvoeren. Je laat je benen zakken tot vlak boven de grond en brengt ze dan weer in de lucht. Goed voor de rechte buikspieren. Let op, je mag deze oefening niet in je onderrug voelen.

Dancing crab:

Je staat op je handen en voeten met je gezicht naar de lucht. Je brengt je handen en je voeten tegenovergesteld naar elkaar toe. Goed voor de triceps en de buikspieren. Deze oefening vraagt veel stabiliteit.

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner