NagerechtRecepten

Zomerse vanille panna cotta met rood fruit

Het werd wel weer eens tijd voor een lekker toetje, vinden jullie ook niet? Zomerse vanille panna cotta met rood fruit dit keer! Deze (simpele) zomerse vanille panna cotta met rood fruit associeer ik met een zwoele zomeravond. Lekker, als toetje bijvoorbeeld na de barbecue, op een heerlijke warme avond in de tuin.

Dat wil trouwens niet zeggen dat deze vanille panna cotta met rood fruit niet ook op andere momenten heerlijk is. Ook op een doodnormale vrijdagavond met slecht weer is dit toetje een waar genot!

Bereidingstijd: +/- 10 minuten + enkele uren opstijven in de koelkast

Wat heb je nodig? (4 stuks)

  • 500 ml slagroom
  • 4 zakjes vanille suiker (de echte zoetekauw maakt daar 5 of 6 zakjes van..)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Het merg van 1 vanillestokje
  • 3 gelatine blaadjes
  • Een bakje Hollandse aardbeien
  • Een bakje blauwe bessen

Vanille panna cotta

Bereiding:

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Verwarm de slagroom in een steelpannetje, voeg daar de suiker, het vanille extract en het merg uit het vanillestokje aan toe.
  3. Breng het tegen het kookpunt aan.
  4. Laat nu de uitgeknepen gelatine oplossen in het slagroom mengsel..
  5. Verdeel het vervolgens over 4 glaasjes.
  6. Zet ze voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Tip: dit recept kun je ook prima een dag van te voren al maken! 

  1. Pureer +/- 10 aardbeien en een grote hand blauwe bessen fijn. De echte zoetekauw voegt hier ook nog wat suiker aan toe maar van mij hoeft dat niet.
  2. Verdeel dit mengsel over de panna cotta.
  3. Maak af met nog wat aardbeien en blauwe bessen, en proef! Mmm..

Geniet ervan!

 

Logo Ashley Willems

 

 

Ashley

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner