Zomerse vanille panna cotta met rood fruit
Het werd wel weer eens tijd voor een lekker toetje, vinden jullie ook niet? Zomerse vanille panna cotta met rood fruit dit keer! Deze (simpele) zomerse vanille panna cotta met rood fruit associeer ik met een zwoele zomeravond. Lekker, als toetje bijvoorbeeld na de barbecue, op een heerlijke warme avond in de tuin.
Dat wil trouwens niet zeggen dat deze vanille panna cotta met rood fruit niet ook op andere momenten heerlijk is. Ook op een doodnormale vrijdagavond met slecht weer is dit toetje een waar genot!
Bereidingstijd: +/- 10 minuten + enkele uren opstijven in de koelkast
Wat heb je nodig? (4 stuks)
- 500 ml slagroom
- 4 zakjes vanille suiker (de echte zoetekauw maakt daar 5 of 6 zakjes van..)
- 1 theelepel vanille extract
- Het merg van 1 vanillestokje
- 3 gelatine blaadjes
- Een bakje Hollandse aardbeien
- Een bakje blauwe bessen
Bereiding:
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje, voeg daar de suiker, het vanille extract en het merg uit het vanillestokje aan toe.
- Breng het tegen het kookpunt aan.
- Laat nu de uitgeknepen gelatine oplossen in het slagroom mengsel..
- Verdeel het vervolgens over 4 glaasjes.
- Zet ze voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Tip: dit recept kun je ook prima een dag van te voren al maken!
- Pureer +/- 10 aardbeien en een grote hand blauwe bessen fijn. De echte zoetekauw voegt hier ook nog wat suiker aan toe maar van mij hoeft dat niet.
- Verdeel dit mengsel over de panna cotta.
- Maak af met nog wat aardbeien en blauwe bessen, en proef! Mmm..
Geniet ervan!