Evenementen Februari
Lifestyle

Evenementen in februari

Februari saai?! Nee hoor, niet als je deze leuke, lekkere, interessante en bijzondere evenementen in je agenda hebt staan. Veel plezier!

International Film Festival Rotterdam IFFR op 27 januari t/m 7 februari

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden voor iedereen. Je kunt naar tentoonstellingen gaan, muzikale optredens, documentaires en korte films of de nieuwste speelfilms.

Bezoek de website 

Irish Pub Festival Deventer op 5 en 6 februari in Deventer

Het hele weekend klinkt er in Deventer Ierse muziek door de binnenstad. Op vrijdag vanaf 21.30 uur treden er bands uit binnen- en buitenland op. Zaterdagmiddag kun je jouw instrument meenemen de kroeg in en zijn er akoestische sessies tussen 15.00-17.00 uur waaraan je kun deelnemen. Het weekend wordt afgesloten met een Iers concert in de Maria Kerk.

Bezoek de website

Chocoa Festival op 6 en 7 februari in Amsterdam

Op het Chocoa Festival ontdek je de verschillende smaken van chocolade bij meer dan 50 stands. Chocolade proeven en genieten. Ga langs alle cacaoketens en leer hoe chocolade wordt gemaakt van boon tot bar. Het hele weekend is er een dagprogramma van proeverijen en presentaties gegeven door experts.

Bezoek de website

Salt Market Weekend op 6 en 7 februari in Scheveningen

In het weekend van 6 en 7 februari wordt er op de Pier in Scheveningen een Salt Market georganiseerd. Er is een enorm en zeer gevarieerd aanbod aan lifestyle artikelen. Onder het genot van een hapje en drankje op de ‘Food Boulevard’ luister je naar allemaal gezellige muziek optredens. Aan de kids is ook gedacht, zij kunnen zich laten schminken en er is ruimte om te spelen. De toegang is gratis.

Bezoek de website

Carnaval 5 t/m 9 februari in Lampegat

Het is bijna carnaval en dan barst het feest los in het Zuiden van Nederland! Wij pikten “Lampegat” eruit, zoals Eindhoven dan vijf dagen lang wordt genoemd. In 2016 viert men daar carnaval onder het motto “Laat Lampegat stralen!”

Voor iedereen is er van alles te doen in de binnenstad van Eindhoven. Er zijn optredens van vele artiesten in de tent op de Markt tijdens dé aftrap van het carnaval in Brabant: Drie Uurkes Vurraf. Geniet van de Lampegatse (kinder) optocht en de verkiezing Markies en Markiezin van Eynthoven. Er is ook een carnavalsmis, het kapellenfestival “Dweilen met de kraan open” op het Stratumseind , het Strijps Kreiefist, een boerenbruiloft en natuurlijk de sluitingsceremonie.

Bezoek de website

Storytrail op 7 februari in Haarlem

Kom tijdens de Storytrail stadswandeling van alles te weten over de mooie stad Haarlem.

  • 13.30 uur: Verzamelen bij de Toneelschuur en ontvangst met koffie/thee/fris.
  • 14.00 uur: De verteller haalt je op voor de Storytrail stadswandeling.
  • 15.30 uur: Verwacht einde stadswandeling. De verteller neemt je weer mee terug naar het beginpunt.

Vooraf reserveren via de website

Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag op 13 februari

Op 13 februari vindt het Chinese Nieuwjaar in Den Haag plaats. Het Chinese nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur. Vanaf 11.00 tot 18.00 uur is er een Chinese New Years Market. Om 13.00 uur is de openingsceremonie op de Gedemte Burgwal. Vanaf hier start na de opening een draken en leeuwendans optocht met knalvuurwerk door Chinatown.

Bezoek de website

Huishoudbeurs van 20 t/m 28 februari in de Rai in Amsterdam

Dit is alweer de 71ste editie van de huishoudbeurs. Er zijn 350 shops op het gebied van fashion & beauty, food & drinks, home sweet home, Happy and Healthy en family fun.  Laat je verrassen door verschillende optredens, geniet van de lekkere hapjes en drankjes en maak veel lol met je vriendinnen, moeder, zus.

Bezoek de website

Negenmaandenbeurs 24 februari t/m 28 februari in de Rai in Amsterdam

Ben je zwanger of ben je net bevallen? Dan is de Negenmaandenbeurs de ideale plek om informatie en inspiratie op te doen. Het is het grootste evenement op het gebied van zwangerschap en baby’s. Er zijn deskundigen aanwezig om je vragen te beantwoorden, babykleding, inrichten babykamer, modeshows vind je er allemaal.

Bezoek de website

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner