Uitgelicht-Tomatensoep
HoofdgerechtRecepten

Rode paprika tomatensoep

Rode paprika tomatensoep

Tijd voor een heerlijke soep in de kleuren van de herfst.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 winterpeen
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • Peterselie naar smaak
  • 2 takjes tijm
  • 400 ml water
  • 1 tablet groentebouillon
  • Sojaroom
  • Zout en peper naar smaak

Bereiden:

  1. Snipper de uien, maak de peper schoon en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in stukjes en de tomaten en winterpeen in blokjes.
  2. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit de ui, peper en knoflook 5 min. Roer regelmatig.
  3. Voeg aan 1 pan de rode paprika, winterpeen, tomaat, 1 groentebouillontablet en 400 ml water toe. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten op laag vuur koken.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer of blender.
  5. Giet een scheut sojaroom in de soep met de peterselie en tijm.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

Buiten sporten om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en voedingsadviezen die  gebaseerd zijn op zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. De natuur, het beste voor zowel lichaam als geest! Gezond Gouds wil mensen aan het bewegen krijgen en houden en daarmee bijdragen aan een vitaler, gezonder en gelukkiger leven. 

Banner