Daily Mile
Health

The Daily Mile

Tijdens mijn bootcamp- en hardlooptrainingen bij Healthclub OpenAir wordt er altijd heel hard gewerkt, maar ook gezellig gekletst. Regelmatig delen we dingen die we meemaken in het leven. Twee van de mensen die bij mij sporten zijn Dorine en Hilda. Zij zijn beiden juf op een basisschool. Dorine geeft les bij de Vuurvogel, dit is een vrije school en Hilda bij Noorderlicht. Beide scholen zijn in Zoetermeer te vinden. Zij vertelden mij dat ze met hun klas mee doen aan The Daily Mile.

Daily Mile

Wat is The Daily Mile?

The Daily Mile is in februari 2012 gestart in het Verenigd Koninkrijk. Elaine Wyllie was toentertijd een hoofdonderwijzeres aan een grote basisschool in Schotland. Wyllie maakte zich zorgen over de fitheid van veel leerlingen. Vanuit die zorg ontstond bij haar het idee om iedere dag een kwartiertje met de kinderen tussen de lessen door te gaan lopen/hardlopen. Het resultaat was verbluffend. In het begin hadden een aantal kinderen moeite om 15 minuten lang te lopen/hardlopen, maar binnen een paar weken kon iedereen goed meekomen. Er was geen één kind met overgewicht, en hun concentratie en gedrag in de klas verbeterde.

Op 28 september 2016 was de officiële start van The Daily Mile in Nederland. Ik vind het een super concept dat makkelijk toegepast kan worden op iedere basisschool. Iedere dag even 15 minuten de frisse buitenlucht in met de kinderen.

The Daily Mile bij Noorderlicht

Juf Hilda: Op de dagen dat de kinderen geen gym hebben doen wij the daily mile. We lopen naar het park naast de school. De kinderen lopen lekker in de frisse buiten lucht. De kinderen lopen hard, joggen of wandelen. Ieder kind op zijn/haar niveau. Door te bewegen kunnen de kinderen zich daarna in de klas weer goed concentreren. Wat leuk om te zien is, dat de kinderen elkaar aanmoedigen en complimentjes geven over hoe goed het gaat. Naast de fysieke ontwikkeling heeft het ook een positief effect op de emotionele en sociale gezondheid en het welzijn van  de kinderen.

Een aantal ervaringen van de kinderen: “Na the daily mile kan ik me beter concentreren.”, “Ik krijg een betere conditie.”, “Ik kan even mijn energie kwijt.”, “Het is heel gezellig om met elkaar te lopen.”

daily-mile1

The Daily Mile bij de Vuurvogel

Juf Dorine: Toen ik voor het eerst hoorde van de daily mile was ik meteen enthousiast. Aan het begin van dit schooljaar heb ik het idee voorgelegd aan de kinderen van mijn klas 6 (groep 8) en ze waren meteen enthousiast. Voor de herfstvakantie hebben we samen de route uitgezet rond de school, twee grote rondes om het grasveld en twee kleine rond de school waren precies een mijl. Wat is er leuker dan elke dag tussen de lessen door te rennen. De daily mile kost weinig tijd en de kinderen vinden het fantastisch. Even alle leerstof uit het hoofd rennen en na het rennen opnieuw geconcentreerd aan het werk. Het werkt echt. En….. de juf rent gewoon mee hoor!

Thijs: “Ik vind de daily mile best wel leuk. Als ik dan mijn energie kwijt wil, dan werkt de daily mile. Soms snijd ik wel af. Ik heb vaak een steek in mijn zij, dat doet wel pijn. Als ik die steek heb, dan ren ik met mijn armen omhoog. Dan wordt het minder.”

Bobbi: “Ik vind de daily mile wel leuk. Alleen is het best wel zwaar om elke dag te lopen. Bij mij gaat het wel steeds beter. Ik loop meestal met juffie Dorine en ik doe vaak hockeyschoenen aan.

Tamar: “Ik dacht eerst: ‘oh, 1,6 km is een makkie.’ Maar, het is toch wel zwaar. Ik ging de eerste twee keer te snel van start en kreeg een enorme steek. Nu ga ik niet zo hard en haal het zonder steek en op constante snelheid. Daar ben ik blij mee. Ik vind het echt super leuk!”

Ik vind het een super initiatief en ben trots op mijn bootcampers dat ze dit samen met hun klas doen.

Ga jij dit ook met jouw klas doen?

Succes!

Vanessa

 

Ik ben Vanessa. Eigenaar van Healthclub OpenAir en bedenkster van deze website, Uit Liefde Voor Jezelf! Ik heb een passie voor sport en ook een passie voor het begeleiden van mensen naar hun doel. Ik word helemaal blij van het buiten sporten en van de energie die ik krijg van de sporters. Ook help ik mensen graag om bewust te worden van hoe zij leven en hoe zij zich zo gelukkig mogelijk kunnen voelen. Dit kan zijn door middel van voeding, lekker sporten of de leuke dingen die wij hier op Uit Liefde Voor Jezelf plaatsen. Wanneer mensen in hun kracht staan, dan stralen ze dit uit. Dat vind ik mooi om te zien!

Banner