Stamppot met een gekookt ei
HoofdgerechtRecepten

Stamppot met een gekookt ei

Stamppot is een traditioneel Hollands gerecht op basis van aardappelen en groenten die meestal samen in één pan worden gekookt en vervolgens door elkaar worden gestampt. Tot op de dag van vandaag is dit ouderwetse gerecht razend populair. De variaties op de traditionele stamppot zijn eindeloos, je maakt het helemaal hoe jij het het lekkerst vindt. Vandaag eten we stamppot met een gekookt ei.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g knolselderij
  • 200 g pastinaak
  • 1 tl g ghee (of roomboter)
  • 2 gekookte eieren
  • 80 g rucola
  • zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 1⁄2 tl nootmuskaat
  • zwarte peper

Zo maak je het:

  1. Schil en snijd de knolselderij en de pastinaak in blokjes. Kook deze in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Stamp de knolselderij- en de pastinaakblokjes fijn en voeg tijdens het stampen de ghee (of roomboter) toe.
  3. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer hier vervolgens de rucola en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes doorheen.
  4. Snijd het gekookte eitje doormidden en leg het op de stamppot. Serveer met wat extra rucola.

Logo Foodcoach Lisette

Mijn naam is Lisette, ik ben voedingscoach vanuit mijn praktijk aan huis en ik werk samen SnowWorld Healthclub. Ik geniet van alle gesprekken die ik voer met mijn clienten. Natuurlijk gaat het vaak over voeding, maar net zo vaak bespreken we de uitdagingen en drukte van alle dag en hoe je je hier mee om kunt gaan. Voor veel mensen is het niet duidelijk hoe ze gezond kunnen leven of hoe ze gezond kunnen afvallen. Ik help hen graag op weg om gezondere keuzes te maken die passen bij hun leefstijl.

Banner