Groentechips
ReceptenTussendoor

Krokante groentechips uit de oven

Verantwoord snacken, wie wil dat nou niet? Deze groentechips zijn niet alleen heel knapperig en lekker, ze zijn ook nog eens gezond! Eigenlijk was ik in de veronderstelling dat dit niet ging lukken, krokante chips uit de oven, maar het kan dus echt!

Daarnaast vond ik het een probleem om zulke dunne plakjes te snijden/schaven met de hand. Maar ook dat probleem was snel verholpen want ik kreeg afgelopen kerst een super handige keukenmachine cadeau: de Magimix 3200! Ik ben inmiddels onwijs fan van dit apparaat, je kunt er zoveel mee. Ook hele dunne plakjes snijden voor de groentechips bijvoorbeeld. 🙂

Bereidingstijd: voorbereiding: 10 minuten, oventijd: +/- 25 minuten

Wat heb je nodig?

 • 1 zoete aardappel
 • Olijfolie in spray vorm
 • 1 pastinaak
 • Zout
 • 1 paarse wortel
 • Knoflookpoeder
 • Gerookt paprika poeder (sweet)

Overig:

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Keukenmachine of een mandoline/rasp

Groentechips

Bereiding:

 1. Snijd de zoete aardappel, pastinaak en de wortel in dunne plakjes (2 mm).
 2. Verspreid deze over de bakplaat, leg ze niet over elkaar heen. Ik heb de chips in 3 keer gebakken.
 3. Spray een klein héél dun laagje olijfolie (of kokosolie) over de chips.
 4. Vervolgens gaan de kruiden er overheen, dit heb ik niet afgemeten. Doe dit gewoon op gevoel en je kunt natuurlijk allerlei kruiden gebruiken die jou lekker lijken (denk aan: barbecuekruiden, chilipoeder etc.).
 5. Schuif de chips vervolgens de oven in voor +/- 25 minuten op 250 graden. Kijk tussendoor even, elke oven is anders. Misschien moeten die van jou net iets korter of net iets langer. Dit is even een kwestie van uitproberen en goed opletten de eerste keer.

Ze kwamen bij mij de oven uit als heerlijke krokante groentechips! Let op: je moet ze wel direct opeten (wat een straf hè?). Wanneer je ze langer laat liggen worden ze zacht en dat is zonde. Sommige chips lijken op de foto misschien erg donker, dit is de paarse wortel en die wordt al snel donker van kleur (geeft niet).

 

Logo Ashley Willems

Ik ben Ashley en ik woon samen met mijn partner in Zoetermeer. Ik werk als locatiemanager in de kinderopvang. Daarnaast ben ik gek op koken èn lekker eten, het liefst de hele dag. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed! Ik geniet het meest van gezellig samen eten, koken voor vrienden en familie en lekker lang tafelen. Ook uit eten, het bezoeken van food festivals en marktjes vind ik altijd een feestje. Ik houd van smoothies en salades maar ik hou ook van wijn, sushi en taart.. Ik vind een goede balans hierin belangrijk!

Banner